Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Υποτροφίες Σπουδών σε νέες & νέους των 13 Περιφερειών της Ελλάδας –Παράταση προθεσμίας συμμετοχών

Υποτροφίες Σπουδών σε νέες & νέους των 13 Περιφερειών της Ελλάδας –Παράταση προθεσμίας συμμετοχών
Υποτροφίες Σπουδών σε νέες & νέους των 13 Περιφερειών της Ελλάδας –Παράταση προθεσμίας συμμετοχών

ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΑΛΦΑ & ΤΟ MEDITERRANEAN COLLEGE ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ & ΝΕΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 

 

Mια μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουν τις σπουδές τους με υποτροφία σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη, δίνουν το ΙΕΚ ΑΛΦΑ & το MEDITERRANEAN COLLEGE σε ακόμα περισσότερες νέες και νέους των 13 Περιφερειών της χώρας μας, παρατείνοντας την προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών στο email: [email protected],  έως και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου!

Ο πρωτοποριακός θεσμός «Υποτροφίες στις Περιφέρειες» που στέφεται κάθε χρόνο, πανελλαδικά, με μεγάλη επιτυχία, για νέες και νέους που επιθυμούν να σπουδάσουν, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, εφαρμόζεται για 7η χρονιά, φέτος, από το Mediterranean College Aθήνας και Θεσσαλονίκης και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας, Πειραιά, Γλυφάδας και Θεσσαλονίκης!

Σε συνεργασία με τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, οι κορυφαίοι εκπαιδευτικοί φορείς δείχνουν για άλλη μια χρονιά το κοινωνικό τους πρόσωπο, στηρίζοντας τα όνειρα των νέων ανθρώπων για σπουδές, ακόμα και στις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας COVID που βιώνει όλος ο κόσμος τον τελευταίο χρόνο και παρά τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις της…

Η μεγάλη αυτή κοινωνική προσφορά, που υπερβαίνει σε κόστος το 1.000.000 ευρώ, στοχεύει να δώσει πνοή στην ελπίδα νέων ανθρώπων για σπουδές, απαλείφοντας το εμπόδιο της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουν οι οικογένειές τους.

Πιο συγκεκριμένα, στις νέες και νέους κάθε Περιφέρειας της χώρας μας παρέχονται Υποτροφίες Σπουδών:

  • για Bachelor στο Mediterranean College
  • για το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, σε ειδικότητα επιλογής των δικαιούχων
  • για το MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2), σε πρόγραμμα επιλογής των δικαιούχων
  • για τo ΑΛΦΑ studies (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2), επίσης σε πρόγραμμα που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι

 

Δικαιούχοι –Κριτήρια

Τα κριτήρια, τα οποία έχουν τεθεί για την ανάδειξη των δικαιούχων υπότροφων, είναι κοινωνικά και οικονομικά και αποσκοπούν στην αξιοκρατική επιλογή των υποψηφίων. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι  οι δικαιούχοι πρέπει να πληρούν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα  κριτήρια (σε παρένθεση τα μόρια που αποδίδονται σε κάθε κατηγορία):

 

  • Ετήσιο ατομικό εισόδημα μικρότερο από 6.000 ευρώ ή, εφόσον πρόκειται για υποψήφιο που δεν υποβάλλει ατομική φορολογική δήλωση, ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 9.000 ευρώ (100 μόρια)
  • Κάρτα ανεργίας του υποψηφίου (100 μόρια) ή/και των γονέων (50 μόρια για κάθε γονέα)
  • Μακροχρόνια ανεργία του υποψηφίου (150 μόρια)
  • Άτομα με μερική αναπηρία σε ποσοστό έως 79,9% (100 μόρια) ή με βαριά αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 80% (150 μόρια)
  • Τέκνα πολύτεκνων οικογενειών (100 μόρια) ή/και μονογονεϊκών οικογενειών (50 μόρια)
  • Λοιπές κατηγορίες όπως άστεγοι, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, θύματα trafficking και ενδοοικογενειακής βίας, άτομα σε επανένταξη κ.ά. (50 μόρια)

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους, επισυνάπτοντας τα δικαιολογητικά τους, έως και την Πέμπτη 30/9/2021 στο e-mail: [email protected].

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!