Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο Δημιουργικό εργαστήρι φιλαναγνωσίας για εκπαιδευτικούς με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ Τετάρτη, 17 Σεπτεβρίου 2014, στις 7 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

107_LOGO_DIA_BIOY

Το εργαστήρι αυτό έχει στόχο να επανεξετάσει τη σχέση με τα βιβλία και την αναγνωστική δραστηριότητα με αφορμή ένα βιβλίο που αγαπάει την ανάγνωση, αγαπήθηκε πολύ από τους αναγνώστες του και διαβάζεται ξανά και ξανά με περισσότερους από 1.000 διαφορετικούς τρόπους.

 Με αφετηρία ευφάνταστες δραστηριότητες, μετατοπίζουμε το κέντρο βάρους από τη μάθηση στην ψυχαγωγία. Από τη θέση του εκπαιδευτικού το να εμπνεύσουμε στα παιδιά τη χαρά της ενασχόλησης με τα βιβλία είναι ο πιο πετυχημένος τρόπος να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν μια καλή και σταθερή σχέση με την ανάγνωση. Στο πλαίσιο αυτό:

  • συζητάμε για το βιβλίο ως αντικείμενο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά,

  • εξερευνούμε πολλαπλές χρήσεις και αναγνώσεις των βιβλίων,

  • μαθαίνουμε πώς να δημιουργούμε ευνοϊκό κλίμα για ανάγνωση,

  • ανακαλύπτουμε πώς να διαβάζουμε με τα παιδιά ώστε να το απολαμβάνουμε,

  • προεκτείνουμε και σχεδιάζουμε συνδυασμούς με αφορμή τις δραστηριότητες που προτείνει ο συγγραφέας.

 Διαβάζω σημαίνει δημιουργώ, ανακαλύπτω, παίζω και απολαμβάνω. Μαζί θα δούμε πώς μπορούμε να τροφοδοτήσουμε και να διευκολύνουμε ως εκπαιδευτικοί αυτή τη σχέση, γιατί διαβάζω σημαίνει επίσης μοιράζομαι.

 Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής, νηπιαγωγούς και δασκάλους. Οι συμμετέχοντες θα τροφοδοτηθούν με ιδέες που καλλιεργούν μορφές δημιουργικής ανάγνωσης και θα φύγουν μευλικό και τεχνικές για να εμπνεύσουν την αγάπη για το διάβασμα στους μαθητές τους.

Πού: Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Πότε: Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014, 19:00-21:00

Εισηγήτρια: Μαρέττα Σιδηροπούλου(εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στη δημιουργική γραφή και διδακτορική διατριβή στην ανάγνωση και τις χρήσεις των βιβλίων.)

Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ (λιανική τιμή: 12,20 ευρώ).

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο email: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, email, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

Η Μαρέττα Σιδηροπούλου έχει βασικές σπουδές στη Φιλοσοφία και Παιδαγωγική του ΑΠΘ, μεταπτυχιακές σπουδές Φύλου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Στο διδακτορικό της, στην Κοινωνική Ανθρωπολογία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ασχολήθηκε με την ανάγνωση και τις χρήσεις των βιβλίων. Έχει διδάξει δημιουργική γραφή σε σχολεία, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και είναι συγγραφέας επιστημονικών άρθρων.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!