Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

37ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: το 1ο βραβείο του Χρυσού Διονύσου σε απόφοιτο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου!

PROSEFHI Poster v1

Το highlight του 37ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αποτέλεσε η βράβευση με τον Χρυσό Διόνυσο της πτυχιακής ταινίας «Προσευχή» ως καλύτερης ταινίας, του πρωτοεμφανιζόμενου Θανάση Νεοφώτιστου, απόφοιτου του προγράμματος σπουδών BAFilm &TVDirecting του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.Πρόκειται για το πλέον πολυβραβευμένο Τμήμα του εκπαιδευτικού ιδρύματος, οι απόφοιτοι του οποίου κερδίζουν σημαντικές διακρίσεις στα σπουδαιότερα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια.

Η «Προσευχή» εξετάζει το σχολικό bullying, ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα που αγγίζει τη νέα γενιά, «κρύβοντας» πίσω από το γενικότερο προβληματισμό του μια ευαίσθητη προσωπική ιστορία. Η Κριτική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να βραβεύσει το νέο σκηνοθέτη για την πτυχιακή του ταινία, καθώς έκρινε ότι αξιοποίησε αποτελεσματικά την φωτογραφία, τον ήχο και το μοντάζ, σε ένα σφιχτό σύνολο, με ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία καθημερινά, μέσα από μια έμμεσα πολιτική και άμεσα ελληνοκεντρική ματιά. Το βραβείο συνοδεύεται από δύο έπαθλα: Η ΝΕΡΙΤ προσφέρει παροχές εξοπλισμού και τεχνικών εργασιών, αξίας 10.000€ για την παραγωγή της επόμενης ταινίας του βραβευθέντα. Η Φίνος Φιλμ προσφέρει χρηματικό έπαθλο 5.000€.

Το βραβείο στον Θανάση Νεοφώτιστο παρέδωσε η κα Άντζελα Γκερέκου. Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο σκηνοθέτης ανέφερε: «Η διάκριση αυτή είναι μία επιβεβαίωση που μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να δημιουργώ», αφιερώνοντας στη συνέχεια το βραβείο στους συνεργάτες του που τον βοήθησαν και τον στήριξαν στην υλοποίηση της ταινίας.

Ο Σκηνοθέτης

Ο Θανάσης Νεοφώτιστος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική (Δ.Π.Θ.) και συνέχισε με σπουδές Σκηνοθεσίας στη Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, απ’ όπου αποφοίτησε με πτυχίοBAFilm & TVDirecting του QueenMargaretUniversity, Εδιμβούργο. Πρώτη ταινία του μικρού μήκους που ξεχώρισε είναι «Ο Ήλιος κι ο Βοριάς», η οποία επίσης πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των σπουδών του και συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Δράμας το 2013, καθώς και στο ShortFilmCorner του φετινού Φεστιβάλ των Καννών.καθώς και στο ShortFilmCorner του φετινού Φεστιβάλ των Καννών.

Η «Προσευχή» συμμετέχει και στο διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους των Νυχτών Πρεμιέρας και προβάλλεται στις 23 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Ιντεάλ, ενώ επίσης θα προβληθεί και στην προγραμματισμένη προβολή των αποφοίτων του προγράμματος στο Τριανόν την Παρασκευή 26-9-2014 ώρα 20.00 (επισυνάπτεται πρόσκληση).

Επισκεφθείτε το επίσημο site του φιλμ και την σελίδα του στο facebook

Δείτε το trailer της ταινίας στο https://vimeo.com/104010443

 Thanasis NeofotistosDrama Festival_Neofotistos

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!