Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ‎ Η Κωνσταντίνα, οι αράχνες κι εγώ

10532541_496183737182891_3396074163802774289_n

Εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 8-12 ετών με την ηθοποιό, σκηνοθέτρια και θεατροπαιδαγωγό Βαλεντίνα Παπαδημητράκη.
Ημερομηνίες: Παρασκευή 10, 17, 31 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου 2014
Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες, από τις 18:30 έως τις 20:30 μ.μ. (γίνεται μικρό διάλειμμα)
Κάθε άνθρωπος είναι και μία ιστορία. Μια ιστορία με χαρές και λύπες, με επιτυχίες και αναποδιές, με ξαφνικές αλλαγές, ευχάριστες και δυσάρεστες. Αυτές οι δυσάρεστες αλλαγές είναι που ταλαιπωρούν το νεαρό κορίτσι μας στο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της.
Ελάτε λοιπόν να «τρυπώσουμε» μαζί στην ιστορία της Κωνσταντίνας, να μπερδευτούμε για λίγο με τις αράχνες της, να μπούμε στη θέση της, να παίξουμε ρόλους, να αυτοσχεδιάσουμε. Και μέσα απ’ αυτό το παιχνίδι να καταλάβουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, να αναρωτηθούμε για τις αποφάσεις και τις επιλογές της.
Μέσω της θεατρικής τέχνης, με αυτοσχεδιασμό, παιχνίδι ρόλων, λόγο και κίνηση, το εργαστήρι επιδιώκει να παροτρύνει τα παιδιά σ’ ένα ταξίδι κατανόησης του κόσμου και του εαυτού τους.
Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το εργαστήρι δεν είναι απαραίτητο να έχουν διαβάσει το βιβλίο.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα παιδικό βιβλίο της Άλκης Ζέη.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 70 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».
Η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ΒΕΑΚΗ το 1984. Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε στα ακροβατικά, τα ξυλοπόδαρα και τις τεχνικές του θεάτρου δρόμου. Συμμετείχε σε σεμινάρια του Θεάτρου ODIN με τους ηθοποιούς T. Weithal και R. Carreri. Παρακολούθησε το διετές σεμινάριο εκπαιδευτικού δράματος στο Εργαστήρι του Θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου.
Ως ηθοποιός εργάστηκε στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ως σκηνοθέτρια συνεργάστηκε με ερασιτεχνικές ομάδες, με την παιδική σκηνή της Ε.Θ.Α.Λ. (Λεμεσός-Κύπρος) και με το Εθνικό Θέατρο.
Επιμελήθηκε ραδιοφωνικές εκπομπές για μικρούς και μεγάλους στον Μελωδία FM και στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ open.
Το 2001 δημιούργησε το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο» και ανέβασε παραστάσεις για παιδιά, αντλώντας υλικό από την ελληνική λαϊκή παράδοση. Με τις παραστάσεις του «Θεάτρου του παπουτσιού» ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, σε σχολεία, δήμους, φεστιβάλ, καθώς και σε ευρωπαϊκές πόλεις. Οι παραστάσεις Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι, Στα μονοπάτια των τραγουδιών, Ένα μπαλόνι μυστικά και Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι κυκλοφόρησαν σε βιβλία-cd από τις εκδόσεις Κέδρος.
Από το 1996 διδάσκει θεατρική αγωγή σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων
• στο τηλ.: 211 3003580
• στο e-mail: [email protected] σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!