Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

Αγαπητοί φίλοι,

Η Σχολή Χατζήβεη διοργανωνει την “5η Συνάντηση Φιλαναγνωσίας” υπό την αιγίδα του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας.

Πρόκειται για μια ανοικτή συνάντηση με θέμα το βιβλίο, που απευθύνεται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς κι έχει στόχο να αναδείξει τα οφέλη αλλά και τη χαρά, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία που κρύβει ο κόσμος της φιλαναγνωσίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του σχολείου (Αδάνων 17, Ν.Φιλαδέλφεια) με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών μας, εκδοτικών οίκων και ανθρώπων που οι δράσεις τους σχετίζονται με το βιβλίο.

Σας περιμένουμε στις 16 Φεβρουαρίου 2019 στις 16:00 έως 20:00μ.μ. σε μια υπέροχη ημέρα αφιερωμένη στο βιβλίο!

Συγκεκριμένα οι δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα είναι:

         ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ:

 • ΓΟΝΕΩΝ CAFE: Τα πετυχημένα γονέων café που διοργανώνει το σχολείο, πλαισιώνουν και αυτή την εκδήλωση. Εκείνη την ημέρα η παιδοψυχολόγος και συγγραφέας  Σοφία Ανδρεοπούλου θα συζητήσει με γονείς κι εκπαιδευτικούς για το θέμα:

«Γονείς ακούστε…γιατί οι Δανοί

μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο».

 Το Γονέων Cafe θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τις δράσεις για τα παιδιά

(στη Σχολή Χατζήβεη, Αδάνων 17, Νέα Φιλαδέλφεια) στις 6:00 μ. μ.

To σεμινάριο παίρνει αφορμή από δύο αγαπημένα βιβλία:

 • Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο.
 • Γονείς Ακούστε μας!

Οι Δανοί βγαίνουν σε παγκόσμιες κατατάξεις μόνιμα μέσα στους πέντε πιο ευτυχισμένους λαούς στον κόσμο. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τη μαγική συνταγή που ακολουθούν οι Δανοί γονείς για να μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά – και να φτιάξουμε τη δική μας, ελληνική συνταγή της οικογενειακής ευτυχίας, αξιοποιώντας όσα σπουδαία έχουν να μας πουν τα παιδιά μας.

Απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής ΕΔΩ

 

 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Η παιδαγωγός Ανεζούλα Τσίμπικα θα πραγματοποιήσει εργαστήρι-συζήτηση για γονείς με θέμα: «Ένα σπίτι…αναγνώστες. Εμπνεύοντας στα παιδιά μας την όρεξη για διάβασμα»- (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής-Κόστος 5 ευρω) Ώρα έναρξης  5.00 μ.μ.

 • ΒΙΒΛΙΟΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ (Για ενήλικες)

Αν αγαπάτε τη λογοτεχνία, ελάτε να ζήσουμε μια όμορφη εμπειρία, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να “δοκιμάσουμε” επιλεγμένα βιβλία  και να κρατήσουμε τις εντυπώσεις μας. Μαζί απολαμβάνουμε κι ένα ποτήρι κρασί.  (Ώρα έναρξης  7.30 μ.μ., Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

       ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Βιβλιοπαρουσιάσεις, Εικαστικά εργαστήρια, Δημιουργικές δραστηριότητες και πολλά άλλα.  Οι δράσεις σχετίζονται με το βιβλίο και προωθούν τη φιλαναγνωσία με βιωματικό κι ευχάριστο τρόπο.

Την ημέρα εκείνη είναι προσκεκλημένοι:

 • Η ομάδα CSI KIDS που θα υλοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η υπόθεση των χαμένων Κόμικ”, μια δράση βασισμένη στα αγαπημένα μας βιβλία του Ντετέκτιβ Κλουζ. Δραστηριότητα για παιδιά Β’-Ε’ τάξης. Ώρα έναρξης 7:00 μ.μ.(Κόστος 5 ευρώ, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)
 • Η ηθοποιός Μαρία Μενεγάκη μάς περιμένει για να μας διηγηθεί μέσα από θέατρο και παιχνίδι την πιο ανατρεπτική βιβλιοφιλική περιπέτεια του βιβλίουΕγώ, ο Αριστοτέλης, μισώ τα βιβλία”. Δραστηριότητα για παιδιά Α’-Δ’ τάξης. Ώρα έναρξης 6:00 μ.μ.
 • Η συγγραφέας  Άννα Κωσταλλά θα συστήσει στα παιδιά τον “Τρύπωνα τον Φαφαγάλο”. Δραστηριότητα για παιδιά Δ’-ΣΤ’ τάξης. Ώρα έναρξης 5:00 μ.μ.
 • Ο συγγραφέας Σπύρος Γιαννακόπουλος έρχεται να  μας γνωρίσει τον κόσμο του “Αλλόκοσμου επισκέπτη”. Δραστηριότητα για παιδιά Δ’-ΣΤ’ τάξης. Ώρα έναρξης 6:00 μ.μ.
 • Οι συγγραφείς Εμυ Σίνη και ‘Αγγελος Αγγέλου θα μας δείξουν πώς θα κάνουν “Έναν ελέφαντα να χορέψει”. Δραστηριότητα για παιδιά ΠΝ’-Β’ τάξης. Ώρα έναρξης 7:00 μ.μ.
 • Η παιδαγωγός Μαριάννα Ψύχαλου βασισμένη στο βιβλίο “Το Μικρό Ένα” θα πραγματοποιήσει αφήγηση της ιστορίας και workshop ζωγραφικής. Δραστηριότητα για παιδιά ΠΝ’-Α’ τάξης. Ώρα έναρξης 6:00 μ.μ.

Παράλληλα με τους προσκεκλημένους στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσουν:

 • Ψηφιακό εργαστήρι από εκπαιδευτικούς του σχολείου με θέμα Storybird  “Στην άκρη του διαστήματος – Πες το με μια ιστορία…” Ώρα έναρξης 6:00 μ.μ. (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)
 • Έκθεση Φωτογραφίας “Ποιός διαβάζει τι;”
 • Βιωματικό Εργαστήρι από νηπιαγωγούς του σχολείου με τίτλοΜια τρύπα στα βιβλία…θα με βάλει σε δοκιμασία”. Δραστηριότητα για παιδιά ΠΝ’-Β’ τάξης. Ώρες έναρξης 5:00, 6:00, 7:00 μ.μ. (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)
 • Εικαστικό Εργαστήρι “Συνεχίζω το εξώφυλλο”. Ελάτε μαζί με έναν φίλο και συνεργαστείτε για να ζωγραφίσετε με τον πιο ευφάνταστο τρόπο τη συνέχεια από το εξώφυλλο ενός βιβλίου. Ποιος νέος κόσμος ξετυλίγεται;
 • Bιβλιογευσιγνωσία- Σας περιμένουμε να σας “σερβίρουμε” επιλεγμένα βιβλία! Μία ωραία δράση γνωριμίας με τα βιβλία, παρέα με κέρασμα! Δραστηριότητα για παιδιά Γ’-Ε’ τάξης. (Ώρα έναρξης  5 μ.μ., Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)
 • Escape Room  «Beealert: Το κυνήγι των χαμένων μελισσών» Δραστηριότητα για παιδιά Δ’-ΣΤ’ τάξης. (Ώρα έναρξης: 5:00, 5:30, 6:00, 6:30, 7:00, 7:30 μ.μ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)
 • Εργαστήρι “Σε ένα κουτί ξαναδίνω ζωή” . Έχεις σκεφτεί πως το κουτί από τα δημητριακά μπορεί να μετατραπεί σε  ένα μίνι τετράδιο; Ελάτε να φτιάξουμε μαζί ένα όμορφο τετράδιο από την αρχή! Με κόλλα, ψαλίδι, χαρτί, βελόνα και ένα κουμπί! Ευπρόσδεκτοι μαθητές όλων των ηλικιών και οι πιο μικροί με τη συνοδεία ενός μεγάλου.
 • Γίνομαι Εκδότης για μια Ημέρα και ανακαλύπτω τη σπουδαιότητα της γραφής. (Ώρα έναρξης  5:00 , και 6:00 μ.μ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)
 • Ντύνομαι ο ήρωας του αγαπημένου μου Βιβλίου! Επίλεξε έναν ήρωα βιβλίου που αγαπάς και ντύσου σαν αυτόν. Έχε μαζί σου και το βιβλίο της έμπνευσής σου! Ραντεβού στο ισόγειο για αναμνηστική φωτογραφία!
 • Παραμυθοδρώμενα από μαθητές της Β’ τάξης του Σχολείου
 • Μουσείο Χμ! Δημιουργίες από τους μαθητές μας!
 • Έκθεση “Κλικ στο αγαπημένο μου βιβλίο!” Ελάτε να δείτε τη φωτογραφική έκθεση των μαθητών μας και μαζί να εμπνευστείτε.
 • Έκθεση Φανζιν. Χειροποίητα “βιβλία” με αφορμή την εκστατεία της Actionaid “Πλανήτης 2030”.
 • Οι 25 Ομορφότερες Βιβλιοθήκες του κόσμου! Ποια θα ήθελες να επισκεφτείς?
 • Book Cafe

… και άλλα…

Η εκδήλωση είναι ανοικτή με ελεύθερη είσοδο, ενώ κάποια εργαστήρια χρειάζονται δήλωση συμμετοχής.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι εκδοτικοί οίκοι:

Πατάκης, Μικρή Σελήνη, Μεταίχμιο, Παπαδόπουλος, Διόπτρα

Είστε ευπρόσδεκτοι στην 5η Συνάντηση Φιλαναγνωσίας της Σχολής Χατζήβεη να περάσετε μια δημιουργική μέρα παρέα με τα παιδιά σας και με οδηγό …το βιβλίο !

Χορηγοί Επικοινωνίας: Infokids. ElaMazi, Eduadvisor

Περισσοτερες πληροφορίες και το ακριβές πρόγραμμα της εκδήλωσης θα βρείτε στη :

Σχολή Χατζήβεη-Νηπιαγωγείο-Δημοτικό

www.xatzivei.gr/

210 2511371

Δήλωση Συμμετοχής για το Γονέων Cafe: ΕΔΩ

Δηλώσεις Συμμετοχής για τις υπόλοιπες δράσεις που είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, στη Γραμματεία του Σχολείου: Τηλ. 2102511371

 

 

leave your comment


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!