Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος: "Παιδική Κακοποίηση και Παραμέληση"

Deree afisa_A3_final

Στο πλαίσιο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγ.Παρασκευής, ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree) στην Αγ.Παρασκευή και διοργανώτρια εταιρεία τη “ΔΙΩΝΗ” Υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφέλειας, παρουσίασαν το Σάββατο 19.12.15 την πρώτη ομιλία με θέμα: “Παιδική Κακοποίηση & Παραμέληση”.
Στόχος της δράσης αυτής ήταν η ενημέρωση του ευρύ κοινού, η ευαισθητοποίηση και πρόληψη φαινομένων και θεμάτων που αφορούν τα παιδιά. Η εκδήλωση απευθυνόταν κυρίως σε γονείς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και φορείς που συνεργάζονται με παιδιά και νέες οικογένειες.
Η κακοποίηση, είτε σωματικής, είτε λεκτικής είτε σεξουαλικής μορφής μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχολογία ενός παιδιού και κατ’ επέκταση στην ζωή του ως ενήλικας. Μέσα από τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις των ψυχολόγων Δρ.Βασίλη Μπουλουγούρη, κ.Θανάση Ραφτόπουλο, κα Μαρκέλλα Καλλιμασιά και του ψυχολόγου του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, κ.Παύλο Σαλίχο, δόθηκε ενδιαφέρον και πολύ χρήσιμο υλικό για τις μορφές κακοποίησης, την κατάσταση στη χώρα μας, τις επιπτώσεις στην ενήλικη μορφή καθώς και μορφές πρόληψης στα σχολεία και το οικογενειακό πλαίσιο.
Στην εκδήλωση απηύθυνε θερμό χαιρετισμό προς τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, βάζοντας την δικιά του πινελιά, εστιάζοντας στην σημασία της πρόληψης μέσω της εκπαίδευσης και της σωστής ενημέρωσης στα σχολεία του Δήμου.
 
Ομιλητής:
Εκπρόσωπος και ψυχολόγος του Οργανισμού “To Χαμόγελο του Παιδιού” κ. Παύλος Σαλίχος.
Ομιλητής:
Δρ.Βασίλης Μπουλουγούρης
B.Sc., M.Phil., Ph.D. University of Cambridge
Κλινικός Ψυχολόγος – Γνωσιακός Θεραπευτής/Θεραπευτής Σχημάτων – Νευροεπιστήμονας
Ομιλητής:
κ.Ραφτόπουλος Θανάσης
Υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης Β’ Αθηνών
 
Ομιλήτρια:
κα.Μαρκέλλα Καλλιμασιά
Κλινική Ψυχολόγος, Συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του Mediterraneo Hospital
Μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (A.P.A.)
Κάτοχος του EuroΨ
 
Το παρακάτω link αποτελεί χρήσιμο υλικό για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε γονείς και παιδιά.
https://www.youtube.com/watch?v=927AHm3i_Os
Η επόμενη παρουσίαση με διακεκριμένους ομιλητές και με την συμμετοχή του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου ’16 στις18.00  στο θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Deree) . Το θέμα της ομιλίας θα είναι “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο” που αφορά τους κινδύνους και τα μέτρα πρόληψης για ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής μέσω της παρακάτω ιστοσελίδας.
http://dionisocialservices.wix.com/polyxoros
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!