Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Άρθρο: Οι φυτικές ίνες στην παιδική ηλικία

Οι φυτικές ίνες στην παιδική ηλικία

Οι φυτικές ίνες έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία στην παιδική ηλικία , ειδικά για την προώθηση της φυσιολογικής αφόδευσης
Μελέτες υποδεικνύουν επίσης ότι η πρόσληψη φυτικών ινών στην παιδική ηλικία ενδέχεται να είναι χρήσιμη για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας , καθώς και για τη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης αίματος , που αμφότερα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης μελλοντικής καρδιαγγειακής νόσου.
Σε ενήλικες , η διατροφή που περιλαμβάνει αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών και χαμηλή πρόσληψη λιπαρών έχει συνδεθεί με μειωμένα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων ειδών καρκίνου σε ανθρώπους . Τα εν λόγω οφέλη θα είναι πιθανότατα ακόμα μεγαλύτερα εάν η διατροφή αυτή ξεκινήσει από την παιδική ηλικία . Η συνήθης κατανάλωση φυτικών ινών από τα παιδιά ενδέχεται να μην επαρκεί για τη διατήρηση της καλής υγείας και την πρόληψη νόσων .
Ως εκ τούτου , θα ήταν συνετό να συστηθεί σε παιδιά και εφήβους να λαμβάνουν περισσότερες φυτικές ίνες αυξάνοντας την κατανάλωση φρούτων , λαχανικών , οσπρίων , δημητριακών και άλλων σιτηρών .
Η παιδίατρος του παιδικού σταθμού ΠΑΙΧΝΙΔΟΤΟΠΟΣ
Άννα Γλύτση
Web site: http://www.paixnidotopos-paidikosstathmos.gr/
Για το άρθρο κάντε κλικ εδώ.

Άρθρο: Οι φυτικές ίνες στην παιδική ηλικία

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!