Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Cinema Club από το Aegean Omiros College με το «Μπλε» του Κισλόφσκι

Συνεχίζονται με επιτυχία οι προβολές της Λέσχης Κινηματογράφου του Τομέα Υγείας και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Aegean Omiros College.
Τελευταία προβολή μετά τις ταινίες «Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας» και «Ο Άνθρωπος της βροχής» ήταν αυτή του «Μπλε».
Η ταινία «Τρία χρώματα: η μπλε ταινία», είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας του Κριστόφ Κισλόφσκι πάνω στα χρώματα της Γαλλικής σημαίας, -ακολούθησε το λευκό και το κόκκινο- που εκπροσωπούν αντίστοιχα τις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης.
Η Ζιλί (την οποία ενσαρκώνει η Ζιλιέτ Μπινός) χάνει σε τροχαίο το σύζυγο και τη μικρή τους κορούλα. Η συντριβή από το θάνατο των αγαπημένων προσώπων είναι μεγάλη. Πώς ξαναρχίζεις τη ζωή σου μετά από ένα τέτοιο συμβάν; Πώς συνεχίζεις; Η μουσική δίνει τη λύση κι έρχεται ως καταλύτης για να καθοδηγήσει την ηρωίδα προκειμένου να συμπεριφερθεί με άπλετη αγάπη προς τους γύρω της.
Μετά το τέλος της εκπαιδευτικής προβολής οι σπουδαστές των Τμημάτων Ψυχολογίας μαζί με τη θεατρολόγο κυρία Εμμανουέλα Θεοδωράτου ανέλαβαν να αναλύσουν την ταινία ως προς το φαινόμενο του πένθους που προβάλλει και συγκεκριμένα τις πέντε συναισθηματικές του φάσεις που είναι η άρνηση, ο θυμός, η διαπραγμάτευση, η  κατάθλιψη και η αποδοχή!
Σειρά αυτήν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 έχει η ταινία «A Beautiful Mind» του Ron Howard, μετά το τέλος της οποίας θα πραγματοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο για τη σχιζοφρένεια.
*Η Λέσχη Κινηματογράφου που λειτουργεί στο πλαίσιο του Τομέα Υγείας και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Aegean Omiros College δημιουργήθηκε με γνώμονα την ευρύτερη επιμόρφωση των σπουδαστών.
Στις δραστηριότητες της Λέσχης Κινηματογράφου συγκαταλέγεται η προβολή γνωστών κινηματογραφικών ταινιών, οι οποίες εν συνεχεία γίνονται αντικείμενο σκέψης και ανάλυσης μέσα από ομιλίες επιστημόνων και συζήτηση με το κοινό.

 Από το Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Aegean Omiros College

Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Copied!