Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Διαδραστική ομιλία με θέμα: "Εξαφανίσεις – Trafficking" Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

afisa_Trafficking

Ο επίσημος ορισμός του trafficking (διεθνική σωματεμπορία) σύμφωνα με το “Πρωτόκολλο των Ηνωμένων Εθνών γιατην Αποτροπή, την Καταστολή και την Τιμωρία της Παράνομης Διακίνησης Προσώπων με Σκοπό τη Σεξουαλική και Οικονομική Εκμετάλλευση, Ιδιαίτερα των Γυναικών και των Παιδιών” είναι: “Παράνομη Διακίνηση Προσώπων με Σκοπό τη Σεξουαλική-Οικονομική Εκμετάλλευση θα εννοείται η στρατολόγηση, η μεταφορά, η μετακίνηση, η εγκατάσταση (στέγαση, μέριμνα για τη συνέχιση της παραμονής) ή η παραλαβή προσώπων, μέσω της απειλής ή της χρήσης βίας ή άλλων μορφών εξαναγκασμού, της απαγωγής, του δόλου, της εξαπάτησης, της κατάχρησης της δύναμης, της κατάχρησης μιας ευάλωτης ή τρωτής θέσης, της προσφοράς ή της αποδοχής οικονομικού ή άλλου οφέλους για την επίτευξη της σύμφωνης γνώμης ενός προσώπου το οποίο ασκεί έλεγχο ή εξουσία επί άλλου προσώπου για το σκοπό της εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ, η Ελλάδα είναι μία από τις βασικές χώρες όπου διακινούνται θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Τα θύματα προέρχονται κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Αφρικής. Οι γυναίκες αυτές εγκλωβίζονται είτε κυριολεκτικά, επειδή οι σωματέμποροι για παράδειγμα τις κρατούν κλειδωμένες σε σπίτια, είτε με άλλα μέσα όπως η κατάσχεση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων ή απειλές εναντίον τους ή των οικογενειών τους. Πολλές φορές εκτός από την ψυχολογική βία, υφίστανται σωματική βία και βασανιστήρια.

Στο πλαίσιο Κοινωνικής Πολιτικής των εκπαιδευτικών δράσεων, ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree) και το Δήμο Αγ.Παρασκευή με διοργανώτρια εταιρεία τη “ΔΙΩΝΗ” Κοιν.Σ.Επ, παρουσιάζουν μια σειρά ενημερωτικών διαδραστικών ομιλιών και εκδηλώσεων με εισηγητές επιστήμονες εκπαιδευτές και ψυχολόγους του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και άλλων εκπαιδευτικών φορέων.

Απευθύνεται κυρίως σε γονείς και μαθητές, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες και κοινωνικούς λειτουργούς, με σκοπό την αποτελεσματική ενημέρωση του ευρύ αυτού κοινού στο μείζων αυτό θέμα. Για τους συμμετέχοντες φορείς αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η επαφή με τον κόσμο στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και πρόληψη σημαντικών φαινομένων και θεμάτων που αφορούν τα παιδιά.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, στις 18:00 στο αμφιθέατρο Pierce του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, χωρητικότητας 120 ατόμων.

Η είσοδος είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέσω eventbrite: https://www.eventbrite.co.uk/e/4-trafficking-tickets-21498123466

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης, κατόπιν αιτήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες και τις δράσεις μας:

Καραϊσκάκη 72-74 Αγία Παρασκευή

T 213 037 6635| [email protected]

http://dionisocialservices.wix.com/polyxoros

facebook: https://www.facebook.com/Διώνη-Dioni-1548554808696731/?ref=bookmarks

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!