Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Διακρίσεις και ακαδημαϊκές δραστηριότητες του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ σε Ελλάδα και Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο

Το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 ολοκληρώθηκε για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και χαρακτηρίστηκε από έντονη ακαδημαϊκή δραστηριότητα και διακρίσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Μεταξύ των δραστηριοτήτων ξεχωρίζουν οι ακόλουθες:
– Ετήσια διημερίδα της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής: το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξένησε για δεύτερη συνεχή χρονιά στις 8-9 Δεκεμβρίου 2012 την ετήσια διημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής με θέμα: «Το τραύμα του Θεραπευτή ως μεταμορφωτικό εργαλείο στη Συμβουλευτική Σχέση». Στόχος της διημερίδας ήταν να συμβάλλει στην πολύπλευρη προσέγγιση του θέματος και να δοθεί αφορμή στους συνέδρους να έρθουν σε επαφή με το δικό τους τραύμα, ένα από τα απαραίτητα εργαλεία της συμβουλευτικής σχέσης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρουσίαση-ολομέλεια της κ. Αλτάνη, Συγγραφέως και Φιλοσόφου και συμμετοχή σε παράλληλα Βιωματικά Εργαστήρια. Τη διημερίδα παρακολούθησαν και οι φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας.

– Συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο Πληροφορικής και Τεχνολογιών Επικοινωνίας ICT στο Άμστερνταμ: το Τμήμα Πληροφορικής συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο International Conference on Advances in Information and Communication Technologies (ICT), όπου ο καθηγητής Δρ. Αλέξανδρος Βακαλούδης και ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη κ. Αντώνης Μουχταρόπουλος παρουσίασαν έρευνά τους στα συστήματα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Association of Computer Electronics and Electrical Engineers μεταξύ 22-23 Νοεμβρίου 2012 . Η έρευνα προτείνει σειρά ποιοτικών μεταβλητών με σκοπό την ταξινόμηση των συστημάτων τηλεκπαίδευσης που παρέχονται μέσω video-conferencing και η ταξινόμηση βασίστηκε στα αποτελέσματα στατιστικής έρευνας που διεξήχθη ανάμεσα σε μέλη της Εταιρείας Ιατρικής Βιοπαθολογίας ΒόρειαςΕλλάδας. Η έρευνα παρουσιάστηκε και στο International Conference on Ε-Learning & E-Technologies in Education (ICEEE), το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Lodz της Πολωνίας μεταξύ 24-26 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Institute of Electrical and Electronic Engineers-IEEE).

– Ημερίδα με θέμα «ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ: μια σχέση που δημιουργείται με τα τρόφιμα»: το Τμήμα Διαιτολογίας διοργάνωσε στις 14 Νοεμβρίου 2012 επιστημονική ημερίδα, η οποία φιλοξένησε διακεκριμένους ομιλητές από φορείς και επιχειρήσεις του κλάδου Υγείας και Τροφίμων όπως ο ΕΦΕΤ, η Coca Cola, η Nestle, η ΕΛΑΪΣ-Unilever και το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την ημερίδα παρακολούθησαν φοιτητές Διαιτολογίας και Διατροφολογίας και επαγγελματίες, ενώ στόχος ήταν να κατανοήσουν οι νέοι κυρίως στο επάγγελμα τις αλλαγές και εξελίξεις στη λειτουργία της βιομηχανίας τροφίμων και τον ρόλο των διαιτολόγων.

– Συμμετοχή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης: στις 20 Οκτωβρίου 2012 το Τμήμα Φυσικοθεραπείας συμμετείχε στις εργασίες της ημερίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης στο Divani Caravel. Ο καθηγητής του τμήματος κ. Χρήστος Κομισόπουλος έκανε την εναρκτήρια ομιλία με τίτλο «Άσκηση & Οστεοπόρωση», στην οποία το κοινό συμμετείχε ενεργά, ενώ στην εισήγησή του με θέμα «Βασικές αρχές της Άσκησης στην Οστεοπόρωση» παρουσίασε την ανάγκη για σωματική άσκηση στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της οστεοπόρωσης. Αναλύθηκε ο ρόλος της κινησιοθεραπείας και του φυσικοθεραπευτή στη συστηματική πρόληψη και αποκατάσταση των μυοσκελετικών προβλημάτων που σχετίζονται με την οστεοπόρωση, ενώ υπογραμμίστηκαν οι διάφοροι τρόποι ενίσχυσης του μυοσκελετικού συστήματος και βελτίωσης της ποιότητας ζωής του ασθενούς χάρη στις φυσικοθεραπευτικές παρεμβάσεις. Το κοινό συμμετείχε σε ασκήσεις βάδισης, ισορροπίας, διατάσεων και σωστής στάσης. Την ημερίδα παρακολούθησαν επίσης και οι φοιτητές του τμήματος.

– Συμμετοχή του Τμήματος Παιδαγωγικών στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Era 7: στις 29 Σεπτεμβρίου 2012 η απόφοιτος του Τμήματος Παιδαγωγικών Ελενα Καϊτσα-Κουλοβάνα, συμμετείχε στο Διεθνές Επιστημονικό συνέδριο eRA 7 με προφορική εισήγηση με θέμα: «Συμβολή της Τεχνολογίας στην Επιστήμη, την Οικονομία, την Κοινωνία και την Εκπαίδευση». Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της UNESCO.

– Συμμετοχή στο 68ο Πανελλήνιο Ορθοπεδικό Συνέδριο: ο απόφοιτος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Μιχάλης Μιχαηλίδης συμμετείχε στο 68ο Πανελλήνιο Ορθοπεδικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Divani Caravel στις 3-6 Οκτωβρίου 2012, παρουσιάζοντας e-poster με την πτυχιακή του εργασία με τίτλο «Ανασκόπηση Αποτελεσματικότητας προγραμμάτων Πρωτογενούς Πρόληψης τραυματισμού του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου σε Αθλήτριες», η οποία εκπονήθηκε υπό την εποπτεία του καθηγητή-Φυσικοθεραπευτή κου Γεωργίου Κουμαντάκη.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών παραμένει πιστό στην υψηλής ποιότητας παροχή ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, αποσπώντας διακρίσεις και συμμετέχοντας ενεργά στην επιστημονική κοινότητα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και για το δεύτερο ακαδημαϊκό εξάμηνο, αναδεικνύοντας τη δραστηριότητα φοιτητών και ακαδημαϊκών και το άρτιο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το οποίο συνοψίζεται στις σπουδές αριστείας.   
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!