Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Διάλεξη Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας με θέμα: Ευρωπαϊκά Προγράμματα στην Αρχιτεκτονική Τοπίου

Την Τρίτη στις 13/3/13 πραγματοποιήθηκε διάλεξη της Δρ. Τζούλιας Τζώρτζη, Αναπληρώτριας καθηγήτριας και Διευθύντριας Ευρωπαϊκών και Ερευνητικών Προγραμμάτων στους φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας με θέμα: Ευρωπαϊκά Προγράμματα στην Αρχιτεκτονική Τοπίου.
Την ομιλήτρια προλόγισαν ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής Τοπίου Biagio Guccione , Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος και του Διδακτορικού Προγράμματος της Αρχιτεκτονικής Τοπίου ενώ τη συζήτηση διεύθυναν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας Fancesco Ferrini και Carlo Carbone.
Η διάλεξη επικεντρώθηκε στην παρουσίαση διαφόρων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που συμμετείχε η ομιλήτρια και σχετικών με το γνωστικό αντικείμενο της Αρχιτεκτονικής Τοπίου δίνοντας οδηγίες στους φοιτητές για τις μεθόδους που μπορεί να ακολουθήσουν για να αποκτήσουν εμπειρία πάνω σε αυτά.
Η διάλεξη κατέληξε σε χρήσιμα συμπεράσματα για τους φοιτητές μεταξύ των οποίων η ενασχόληση των φοιτητών με Ευρωπαϊκά προγράμματα βάση συγκεκριμένων βημάτων καθώς και η περαιτέρω συνεργασία του Πανεπιστημίου Νεάπολις και του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας τόσο σε επίπεδο ανταλλαγής φοιτητών και καθηγητών (Erasmus) όσο και σε επίπεδο κοινών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

 

Copied!