Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου για την “Ανάπτυξη των Σύγχρονων Συστημάτων Υγείας στην Ευρώπη”

Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου για την Ανάπτυξη των Σύγχρονων Συστημάτων Υγείας στην Ευρώπη

«Ανάπτυξη των Σύγχρονων Συστημάτων Υγείας στην Ευρώπη, με ιδιαίτερη αναφορά στην Κύπρο και Ελλάδα» ήταν το θέμα ανοικτής διάλεξης που διοργάνωσε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου στις 10 Ιανουαρίου 2014.

Ομιλήτρια ήταν η Λορένα Ανδρούτσου, Στέλεχος της 5ης Γ.Δ. (Υγεία και Προστασία του Καταναλωτή) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με έδρα το Λουξεμβούργο. Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι τα συστήματα υγείας συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη, επιδεικνύουν υψηλό ποσοστό απασχόλησης, διαθέτουν εργαζομένους με υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων, λειτουργούν ως “δίχτυ ασφαλείας” για την κοινωνία και συμβάλλουν στην έρευνα και την καινοτομία.
Η κ. Ανδρούτσου υπογράμμισε παράλληλα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βοηθά στον προσδιορισμό και την εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των συστημάτων υγείας τους και να ανακτήσουν την οικονομική τους ευρωστία.
Η Λορένα Ανδρούτσου είναι διδάκτωρ Οικονομικών της Υγείας. Έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια Θεσσαλίας, City London και Imperial College London σε τομείς οικονομικών,  πολιτικής και διοίκησης της υγείας. Ασχολείται με την πολιτική και τα οικονομικά της υγείας και την ανάπτυξη στρατηγικών και πολιτικών για την βελτιστοποίηση της υγείας του πληθυσμού της Ευρώπης.
 
Γραφείο Θεσσαλονίκης
κ. Ανδρέας Γερμανός
T: 2310 22 11 69
M: 6936978839
E: [email protected]
W: www.nup.ac.cy
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!