Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Εκπαιδευτήρια Μάνεση – Τραγούδια σαν μικρά μονόπρακτα… Αφιέρωμα στο Γιάννη Σπανό

Εκπαιδευτήρια Μάνεση - Τραγούδια σαν μικρά μονόπρακτα... Αφιέρωμα στο Γιάννη Σπανό

Φέτος, στα πλαίσια των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων μέσα στο χρόνο το σχολείο μας θα παρουσιάσει ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στο γνωστό μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανό. Θα έχουμε την τιμή να τον έχουμε εκείνη τη βραδιά κοντά μας και να απολαύσει τις προσπάθειες των παιδιών μας.
Οι μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού θα παίξουν με τις μελλόντικες γνωστά τραγούδια του συνθέτη. Η εκμάθηση του συγκεκριμένου οργάνου θα γίνει μέσα στις τάξεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος της μουσικής. Όλοι οι μαθητές θα διδαχθούν τη θεωρία της μουσικής, τις νότες και τις αξίες καθώς και τον τρόπο που πρέπει να παίζουν τη μελλόντικα απ την αρχή ώστε όλοι μαζί ανά τμήμα να μπορούν να παίξουν σαν μια μικρή ορχήστρα το κομμάτι που θα τους ανατεθεί ανάλογα με το επίπεδό τους. Η προσπάθεια, που απαιτείται για κάτι τέτοιο κυρίως από τα παιδιά που δεν έχουν προηγούμενη επαφή με κάποιο όργανο, θα είναι μεγάλη αλλά το αποτέλεσμα θα τα ενθουσιάσει.
Η χορωδία του σχολείου μας, η οποία το 2008 είχε βραβευθεί στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. (Χορωδία και Ορχήστρα Νέων , μέλος της Unesco) με B’ βραβείο και το 2009 στον ίδιο διαγωνισμό βραβεύθηκε με Α Βραβείο, θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια του συνθέτη χορωδιακά ή και σε σόλο.
Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στα πλαίσια πολιτιστικών εκδηλώσεων του σχολείου μας. Θα είναι μεγάλη χαρά να μοιραστούμε αυτές τις στιγμές όλοι μαζί.
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ. 210 2813520 – 210 2816222\
Fax: 210 2830780
E-mail: [email protected]

 

Copied!