Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια της Έκθεσης «ART DECO – Τάξη, Χρώμα, Γεωμετρία» του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Πάνος Παναγιωτόπουλος, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Κων/νος Ροδόπουλος – Πρόεδρος Μητροπολιτικού Κολλεγίου
Πάνος Παναγιωτόπουλος, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Κων/νος Ροδόπουλος – Πρόεδρος Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης «ART DECOτάξη, χρώμα, γεωμετρία», στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι.
Το κατάμεστο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μητροπολιτικού Κολλεγίου υποδέχτηκε πλήθος κόσμου από τον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό χώρο οι οποίοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση και θαύμασαν από κοντά ποικίλα αντικείμενα art de la table, είδη γραφής, γλυπτά αλλά και φωτιστικά, ιδιαίτερης αισθητικής αντικείμενα μόδας και κοσμήματα της εποχής. Μοναδικά επίσης έργα τέχνης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γιάννη και Ζωής Σπυροπούλου, από τη γεωμετρική περίοδο του καλλιτέχνη, καθώς και χαρακτηριστικά έργα ελλήνων καλλιτεχνών.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, αναφέρθηκε στις πολιτιστικές δράσεις του Κολλεγίου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη συνύπαρξης της Παιδείας με τον Πολιτισμό – ανάγκη η οποία και αποτελεί προτεραιότητα στην κολεγιακή κοινότητα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
Στην ομιλία του ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, συνεχάρη τόσο τους συντελεστές της Έκθεσης όσο και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για την εξαιρετική πρωτοβουλία αλλά και για την δυνατότητα που έδωσε στους πολίτες να επισκεφτούν την έκθεση δωρεάν και αναφέρθηκε στην παγκόσμια επίδραση που είχε η εποχή Art Deco. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε τον σπουδαίο ρόλο που πρέπει και οφείλει να έχει ο πολιτισμός – σε όλες του τις μορφές – στην νέα γενιά.
Ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης από την επιμελήτρια κ. Πέγκυ Λούτου και η βραδιά συνεχίστηκε με δεξίωση.
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!