Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Εκπαιδευτική συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS

noesis-post

Το Τμήμα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης συμμετέχει και υποστηρίζει ενεργά τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας NOESIS. Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, συμμετέχουν στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα 7 κλειδιά» που φιλοξενείται στο NOESIS.
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα «Τα 7 κλειδιά», το οποίο συνδυάζει παιχνίδια γνώσεων και νέες τεχνολογίες για να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν διαδικασίες και μηχανισμούς του τεχνικού πολιτισμού. Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με μία βασική πρώτη ύλη όπως το λάδι, το μετάξι, το μάρμαρο – που σχετίζονται άμεσα με τη θεματική των μουσείων που εντάσσονται στο Δίκτυο του ΠΙΟΠ – και σταδιακά, αντιλαμβάνονται τις χρήσεις, αλλά και τη σημασία τους μέσα από μια έξυπνη διαδρομή με πολλά «εμπόδια» – γρίφους, αινίγματα, πειράματα.
Οι φοιτητές του Τμήματος Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην υλοποίηση του πρωτότυπου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων του προγράμματος. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 22/10/2015 μέχρι τις 10/6/2016.
 
Μάθετε περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!