Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

seminars-omhros2014ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Μαρία Μιχαλοπούλου Καθηγήτρια πιάνου, μουσικοπαιδαγωγός, συγγραφέας μουσικοπαιδαγωγικών βιβλίων.

Η διοργάνωση μιας σχολικής γιορτής ή μιας πολιτιστικής δραστηριότητας είναι μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που προσεγγίζεται όμως με διαφορετικό τρόπο.

Οι δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν αποσκοπούν στη δημιουργική έκφραση των μαθητών, στην αισθητική τους καλλιέργεια , στην πνευματική τους ανάπτυξη αλλά και στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν το στενότερο και ευρύτερο περιβάλλον τους. Η σημασία των εκδηλώσεων και των προεργασιών, που γίνονται είναι πολύ μεγάλη επειδή προκαλούν ποικίλες κοινωνικές και παιδαγωγικές επιδράσεις στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών.

Συνεπώς η ευθύνη που φέρει ο εκάστοτε παιδαγωγός είναι σημαντική. Στο παρόν σεμινάριο θα διερευνήσουμε ποιά είναι όλα εκείνα τα εφόδια, που πρέπει να διαθέτει ο παιδαγωγός για τη διοργάνωση μιας σχολικής γιορτής με πρωτότυπο όμως τρόπο. Θα επικεντρωθούμε στη μουσική αγωγή αλλά και στη χρησιμότητα της δημιουργίας αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων και χρήσης αυτών στη διεξαγωγή της σχολικής γιορτής. Εξαιτίας των νέων οικονομικών δεδομένων, που επικρατούν τα τελευταία χρόνια οι παιδαγωγοί καλούνται να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους και ιδέες, για την οργάνωση των σχολικών γιορτών. Οι τρόποι αυτοί είναι μεν οικονομικότεροι αλλά δεν στερούνται επουδενί παιδαγωγικής αξίας. Μαζί θα φτιάξουμε τα μουσικά μας όργανα και θα οργανώσουμε μια γιορτή στο ΠΙ και ΦΙ. Στα πλαίσια του σεμιναρίου θα γίνει και η παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της κας Μιχαλοπούλου «Φτιάχνω μουσική στο Πι και Φι», των εκδόσεων Καλλιτεχνήματα.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!