Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Έκθεση Costas Picadas: “Finding the ties between science and nature”

Έκθεση Costas Picadas:  “Finding the ties between science and nature”
Έκθεση Costas Picadas:
“Finding the ties between science and nature”

 

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας καλλιτέχνης Costas Picadas, παρουσιάζει την πρώτη του solo έκθεση στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 στις 7μμ., στην γκαλερί Donopoulos International Fine Arts, Αγίας Θεοδώρας 3, με  τίτλο Finding the ties between science and nature.  

Περισσότερα για το έργο του:

O Costas Picadas είναι ένας επιτυχημένος στο είδος του εικαστικός καλλιτέχνης ελληνικής καταγωγής, που σπούδασε στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη. Εδώ και πολλά χρόνια, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αμερική.

Έκθεση Costas Picadas:  “Finding the ties between science and nature”
Έκθεση Costas Picadas:
“Finding the ties between science and nature”

 

Έχει ειδικευθεί στην εικαστική φωτογραφία και στη video-art, εστιάζοντας περισσότερο το ενδιαφέρον του στη γεφυροποίηση των σχέσεων Επιστήμης και Τέχνης, ιδιαιτέρως της Επιστήμης που αφορά στον ανθρώπινο οργανισμό και τις ζωτικές του βιολογικές λειτουργίες, όπως είναι για παράδειγμα το καρδιοαναπνευστικό, το κυτταρολογικό και το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Συνδυάζοντας, σε «εγκαταστάσεις χώρου» (art-installations), την εικαστικά επεξεργασμένη -από τον ίδιο- φωτογραφία με το διαμορφωμένο κάθε φορά βίντεό του (που προσαρμόζεται ευφάνταστα και υποβλητικά στον εκάστοτε διατιθέμενο χώρο), ο Costas Picadas δημιουργεί μεγάλης κλίμακας εντυπωσιακά έργα, όπου ο θεατής έχει την αίσθηση παρακολουθώντας τα, βιώνει σε φαντασιακές μεγαλογραφίες, έναν μικρόκοσμο από κινούμενες εικόνες.

Έκθεση Costas Picadas:  “Finding the ties between science and nature”
Έκθεση Costas Picadas:
“Finding the ties between science and nature”

 

Οι εικόνες αυτές που εμφανίζονται μνημειακές και λαβυρινθώδεις, δεν είναι φωτογραφικές αποτυπώσεις από εργαστηριακά ευρήματα. Προέρχονται από προσωπικές συνθέσεις του καλλιτέχνη, ο οποίος τις έχει αρχικά αντλήσει και κατόπιν τις έχει εικαστικά επεξεργαστεί, μέσα από εναύσματα που του έχει προσφέρει το μικροσκόπιο και άλλες εργαλειακές δυνατότητες της ιατρικής επιστήμης.

Στο τελικό «ένδον θέαμα», ο θεατής έρχεται σε επαφή με τη δαιδάλωση του εσωτερικού μας βιολογικού και βιοχημικού εαυτού, ο οποίος θυμίζει κατά κάποιον τρόπο το ίδιο το μυστήριο της φύσης, μέσα από τη μαγεία π.χ. ενός δάσους. Καθώς οπτικά το περιεργάζεται αυτό το δάσος ο θεατής και ταυτοχρόνως νιώθει πως το περιηγείται, έχει την αίσθηση πως κατά έναν παράδοξο κι αινιγματικό τρόπο, βιώνει το μεγαλείο της οργανικής μας ύπαρξης.

 

Πληροφορίες

Εγκαίνια: Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022. Διάρκεια: 10/06/22 – 10/07/22

Τοποθεσία: DONOPOULOS INTERNATIONAL FINE ARTS, Αγίας Θεοδώρας 3, Θεσσαλονίκη 

Website: COSTAS PICADAS 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!