Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Η επιτυχία έχει όνομα: Success Story Λίνα Μπίκου απόφοιτη του New York College

NYCGraduateBikou

Άλλη μια επιτυχία προστέθηκε σε αυτές των αποφοίτων του New York College. Η Λίνα Μπίκου, απόφοιτη του προγράμματος BA in International Relations του State University of New York που προσφέρει το New York College στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη, με την επιμονή και τη θέληση της πέτυχε αυτό που χιλιάδες φοιτητές ονειρεύονται να κατορθώσουν.
Αστείρευτη και δυναμική προσωπικότητα, αλλά ταυτόχρονα και ένα ονειροπόλο κορίτσι, με στόχους, όραμα και ενθουσιασμό μένει πάντα ανικανοποίητη, εωσότου αγγίξει την τελειότητα.
Η Λίνα κατά τη φοίτησή της στο New York College, είχε την ευκαιρία να διευρύνει τους ορίζοντες της μέσα από ένα περιβάλλον παρότρυνσης και συνεργασίας, που ενίσχυσε την αγάπη της για το αντικείμενο που επέλεξε. Καθηγητές και διοικητικό προσωπικό ήταν πάντα εκεί για να λύσουν τις απορίες της, να της δώσουν καινούριες ιδέες, να προβληματιστούν μαζί της και να τη βοηθήσουν να εκμεταλλευτεί στο έπακρο όλα όσα μπορούσε να της προσφέρει η φοίτησή της στο New York College και το State University of New York.
Αφού εξέπληξε με την επιμονή της, συνοδευόμενη από σκληρή δουλειά και την αδιάκοπη προσπάθεια της, τελείωσε τις σπουδές της αριστεύοντας. Οι φιλοδοξίες της όμως δε σταματούν εκεί. Στη διάρκεια του τελευταίου έτους, μέσα από λεπτομερή έρευνα και αφού μίλησε αρκετές φορές με τους καθηγητές της, τους ακαδημαϊκούς συμβούλους και το σύμβουλο καριέρας του Κολεγίου, ανακάλυψε τα μεταπτυχιακά εκείνα που θα μπορούσαν να καλύψουν τις φιλοδοξίες της. Οι στόχοι της παρέμειναν υψηλοί! Τα Πανεπιστήμια στα οποία έστειλε την αίτηση ήταν μερικά από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Μετά από μερικές εβδομάδες αναμονής, άρχισαν να έρχονται οι απαντήσεις! Σε κάθε θετική απάντηση, γεμάτη χαρά και ενθουσιασμό ερχόταν στο Κολλέγιο με ένα κουτί γλυκά και κι ένα χαμόγελο γεμάτο ευτυχία και ευγνωμοσύνη! Το πανεπιστήμιο του Kent και το πανεπιστήμιο του Warwick ήταν τα πρώτα που απάντησαν θετικά. Μερικές ημέρες αργότερα το ίδιο έκανε και το London Schools of Economics! Η Λίνα είχε πλέον την επιλογή δική της! Αφού απέρριψε το Kent είχε πλέον να επιλέξει ανάμεσα σε 2 από τα καλύτερα 15 πανεπιστημιακά ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας. Μεγάλος προβληματισμός, πραγματικά, να έχει να επιλέξει κάποιος ένα μεταξύ των καλύτερων! Η συνδρομή καθηγητών και ακαδημαϊκών σύμβουλων του NYC ήταν ανελλιπής και πάντα με αγάπη και ζήλο, σπεύδανε να την βοηθήσουν, ώστε να επιλέξει το καλύτερο δυνατό για εκείνη.
Η ίδια, όταν ξεκινούσε τη φοίτησή της, δεν είχε συνειδητοποιήσει τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει στην παγκόσμια αγορά εργασίας το πτυχίο του State University of New York. Γνώριζε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο κρατικό πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, αλλά έχοντας αποφοιτήσει από το ΑΠΘ, δεν περίμενε ότι οι σπουδές σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο θα αποτελούσαν για αυτήν το διαβατήριο για ένα καλύτερο μέλλον. Τον Ιούλιο που μας πέρασε, έχοντας συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των συμφοιτητών της, μας αναφέρει συγκινημένη εκφωνώντας το λόγο της, στην αποφοίτηση του New York College, πως καθοριστικό ρόλο και σημαντικό σταθμό στην ζωή της και στην μετέπειτα πορεία της αποτέλεσε σαφέστατα η οικογένεια της, οι φίλοι της αλλά και φυσικά η ομάδα του NYC καθηγητών, συμβούλων και προσωπικού.
Η Λίνα, από το Σεπτέμβριο που μας έρχεται θα βρίσκεται στο Λονδίνο, ως φοιτήτρια του London School of Economics, έχοντας ως εφόδιο όλες τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησε κοντά μας.
Η μοίρα, το όνειρο, η θέληση, η αποφασιστικότητα, η προετοιμασία, η προσήλωση στο στόχο, και αδιάλλακτη επιμονή, σε συνδυασμό πάντα με μια καταρτισμένη και ποιοτική εκπαίδευση όπως αυτή που λαμβάνουν οι φοιτητές στο New York College αποτελούν για τη Λίνα τελικά το μυστικό της επιτυχίας.
Όλοι εμείς, η ομάδα του NYC θέλουμε να συγχαρούμε και ευχαριστήσουμε θερμά τη Λίνα για τις μοναδικές στιγμές επιτυχίας, υπερηφάνειας και χαράς που μας χάρισε και που ως συνοδοιπόροι μοιραστήκαμε μαζί της.
Της ευχόμαστε από καρδιάς καλή συνέχεια, καλή σταδιοδρομία και να συνεχίσει να ονειρεύεται και να προσπαθεί!
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!