Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Η Τέχνη σε μεγάλη κλίμακα στον αστικό και φυσικό χώρο – από τον Μάη του΄68 έως τον 21ο αιώνα

i+am+li

Διάλεξη της Ελένης Πολυχρονάτου
Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 7:00 μμ
Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) σας προσκαλεί στη διάλεξη της Ελένης Πολυχρονάτου, Εικαστικού – Δρ. Ιστορικού Τέχνης της ΑΣΚΤ, με θέμα: «Τέχνη σε μεγάλη κλίμακα στον αστικό και φυσικό χώρο- από τον Μάη του ΄68 έως τον 21ο αιώνα», που θα δοθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7:00 μμ στο χώρο του ΕΕΤΕ, Βαλτετσίου 42 στα Εξάρχεια.
Λίγα Λόγια
Η διάλεξη αφορά το σχετικά νέο πεδίο έρευνας της τέχνης, τη σχέση της με το περιβάλλον. Θα παρουσιαστούν δρώμενα των τελευταίων δεκαετιών του 20ου αιώνα αρχές 21ου, τα οποία δείχνουν νέους δρόμους στην αναζήτηση τρόπων επικοινωνίας των Εικαστικών με το ευρύτερο κοινό, μέσω της ένταξης έργων μεγάλης κλίμακας στον φυσικό και στον δημόσιο αστικό χώρο.
Οι καλλιτέχνες που παρουσιάζονται ακολουθούν μια κοινή πορεία: δρουν με ευαισθησία, και συχνά ακτιβιστικά, απέναντι στα προβλήματα της οικολογικής υποβάθμισης και της κοινωνικής αλλοτρίωσης, προσπαθώντας μέσω της μεγάλης κλίμακας των έργων τους να τροποποιήσουν τον ίδιο τον χώρο διαβίωσης και να αναδείξουν την ποιητική του πλευρά, ώστε ο άνθρωπος να επανεκτιμήσει την παρουσία του και τις δυνατότητές του μέσα σε αυτόν.
Βιογραφικό
Η Δρ Ελένη Πολυχρονάτου είναι πτυχιούχος Ζωγράφος και πτυχιούχος Γλύπτρια Εικαστικού Τμήματος ΑΣΚΤ. Υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τόσο κατά την εισαγωγή της στη σχολή όσο και κατά την διάρκεια των σπουδών της. Από το 2000 έως το 2005 ασχολήθηκε με την έρευνα, καρπός της οποίας υπήρξε η διατριβή με θέμα ‘ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ’ από το Θεωρητικό Τμήμα της ΑΣΚΤ.
Ως καλλιτέχνιδα έχει παρουσιάσει ζωγραφικό και γλυπτικό έργο σε σειρά ατομικών αλλά και πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό με κύριο θέμα τη διερεύνηση των σχέσεων τέχνης, επιστήμης & κοινωνίας, τέχνης, λόγου & εικόνας. Έχει διοργανώσει και μετάσχει σε Επιστημονικά Συνέδρια με εισηγήσεις για τη δημόσια και οικολογική τέχνη, έχει δημοσιεύσει σε καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά έντυπα άρθρα και είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έργα τέχνες μεγάλης κλίμακας στον αστικό και φυσικό χώρο. Από τη δεκαετία του 60 έως τον 21ο αιώνα».
Τέλος είναι εμπνεύστρια και υπεύθυνη θεμελίωσης στο Δημόσιο Χώρο του πρότζεκτ κοινωνικής τέχνης «ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ή ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ».
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!