Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

«Καλημέρα-Kalimerhaba: Τούρκικα και Ελληνικά στη Θεσσαλονίκη» Εκδήλωση από τις Ξένες Γλώσσες SPEAK στη 2η Γιορτή Πολυγλωσσίας

«Καλημέρα-Kalimerhaba: Τούρκικα και Ελληνικά στη Θεσσαλονίκη» Εκδήλωση από τις Ξένες Γλώσσες SPEAK στη 2η Γιορτή Πολυγλωσσίας

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών SPEAK, το μεγαλύτερο πολυπολιτισμικό ινστιτούτο της Βόρειας Ελλάδας, υποστηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά στη 2η Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Τα SPEAK, κορυφαία στην εκμάθηση Ξένων Γλωσσών για Ενήλικες, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν  από τις εκδηλώσεις που γιορτάζουν το πολυπολιτισμικό και πολυγλωσσικό παρελθόν παρόν και μέλλον της πόλης μας.
Την Κυριακή 1 Ιουνίου στις 20:00 το βράδυ στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, οι Ξένες Γλώσσες SPEAK θα παρουσιάσουν ένα διαδραστικό παιχνίδι εκπαίδευσης, με τίτλο «Καλημέρα-Kalimerhaba», μέσα από το οποίο θα αναζητήσουν τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελληνική και την Τούρκικη Γλώσσα.
Η καθηγήτρια των Ξένων Γλωσσών SPEAK για την Τούρκικη γλώσσα, Lale Alatli, με τη βοήθεια των σπουδαστών της, θα δώσει στο κοινό της εκδήλωσης την ευκαιρία να ανακαλύψουν μόνοι τους ποιες είναι οι Τουρκικές λέξεις που χρησιμοποιούν οι  Έλληνες στην καθημερινότητά τους και αντίστοιχα ποιες είναι οι Ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούν καθημερινά οι Τούρκοι.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Περίπτερο Παιχνιδιών – Εξωτερικό Εργαστήρι από τις 20:00 μέχρι τις 21:00.
Η Γιορτή Πολυγλωσσίας διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Π.Θ.Ε (Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας). Για τρεις μέρες (30, 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2014) οι Ξένες Γλώσσες SPEAK και 105 ακόμη φορείς της πόλης, θα παρουσιάσουν 220 διαφορετικές δράσεις όπως θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εκπαιδευτικά projects, ερευνητικά προγράμματα, πολυγλωσσικά εργαστήρια, βιωματικές δραστηριότητες διαπολιτισμικού χαρακτήρα, παρουσιάσεις γλωσσών, ιστορικές καταγραφές των γλωσσικών διαδρομών της Θεσσαλονίκης, εργαστήρια καλλιγραφίας, εργαστήρια graffitis σε άλλες γλώσσες, εργαστήρια κριτικού πολυγραμματισμού και πολυγλωσσικού γραμματισμού, δημιουργία κόμικς, εκθέσεις φωτογραφίας και εδέσματα από τοπικές κουζίνες, οργάνωση συνεντεύξεων με εκπροσώπους των γλωσσικών και πολιτιστικών κοινοτήτων της Θεσσαλονίκης.
Βιογραφικό
Η Lale Alatli, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1976. Είναι πτυχιούχος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών και έχει σπουδάσει Διακόσμηση στην Ιταλία. Είναι μεταφράστρια και διερμηνέας ελληνικής, ιταλικής και αγγλικής γλώσσας. Έχει μεταφράσει διάφορα λογοτεχνικά βιβλία στην τουρκική γλώσσα. Εργάζεται ως καθηγήτρια τουρκικών στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών SPEAK στη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε ενεργό μέλος στη Greenpeace. Είναι μέλος σε πολλά περιβαλλοντικά και ζωοφιλικά σωματεία με ενεργή δράση. Είναι μέλος της ‘Δάφνης’ του Σωματείου για την Ελληνοτουρκική φιλία.
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!