Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» – «De La Salle Science Festival»

κ. Γιάννης Παπαδόπουλος (Γενικός Διευθυντής του Κολλεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ») με την ομάδα Αεροδιαστημικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, A.S.A.T. (Aristotle Space and Aeronautics Team)
κ. Γιάννης Παπαδόπουλος (Γενικός Διευθυντής του Κολλεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ») με την ομάδα Αεροδιαστημικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, A.S.A.T. (Aristotle Space and Aeronautics Team)

Εκατοντάδες παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών, αποφοίτων και φίλων παραβρέθηκαν την Κυριακή, 3 Απριλίου 2022, στο Φεστιβάλ Επιστημών & Τεχνολογίας «De La Salle Science Festival» του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μετά από δύο έτη αποχής, λόγω της πανδημίας, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Κολεγίου μας, σε συνεργασία με πολλούς και σημαντικούς φορείς της πόλης μας, διοργάνωσαν μια ημέρα αφιερωμένη στις Επιστήμες και στις Νέες Τεχνολογίες. Σε ένα ευχάριστο και εορταστικό κλίμα, μεγάλοι και μικροί περιηγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και είχαν την ευκαιρία να το γνωρίσουν, να συνομιλήσουν με φίλους και εκπαιδευτικούς και να περάσουν μια όμορφη μέρα. Το Φεστιβάλ  περιελάμβανε παρουσιάσεις, εργαστήρια Lego, STEAM και ρομποτικής, πειράματα φυσικής, χημείας, βιολογίας και πληροφορικής για παιδιά όλων των ηλικιών και workshops από την Kid’s Fun Factory και το Παιδικό Μουσείο, παρουσιάσεις σχετικά με τις νέες τεχνολογίες από την εταιρία MLS, θεατρικές παραστάσεις με θέμα τις επιστήμες, παιχνίδια με τον OSMO και το Beebot, ξεναγήσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Κολεγίου μας κ.ά.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους καθηγητές του Γεωλογικού Τμήματος του Α.Π.Θ., καθηγητές και φοιτητές του Φυσικού Τμήματος του Α.Π.Θ. και του Χημικού Τμήματος του ΔΙ.ΠΑ.Ε. (Καβάλα), ενώ πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι παρουσιάσεις αεροναυπηγικής της Ομάδας ASAT.  Μικροί και μεγάλοι, επίσης, εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα – εξαρτήματα ενός μονοθέσιου της Formula 1, της Ομάδας ART του Α.Π.Θ. και της ομάδας ARISTURTLE,  καθώς και από μαγειρέματα του αποφοίτου Chef Οικονομίδη Θέμη. Τα “Ανεμοσκορπίσματα” ξετρέλαναν μικρούς και μεγάλους, ενώ η eduACT ενθουσίασε με τα προγράμματά της. Τον εθελοντικό χαρακτήρα της εκδήλωσης στήριξαν οι χορηγοί μας, οι εταιρίες MLS, Euronics και το βιβλιοπωλείο “SUBLIME”, καθώς και η Εθελοντική Ομάδα του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» «Μαζί και από Κοινού», η Ελληνική Διασωστική Οργάνωση Rescue και η ομάδα των Αποφοίτων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας, στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ».

 

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ανήκει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό δίκτυο La Salle. Λειτουργεί από το 1888, προσφέροντας αγωγή και ουσιαστική παιδεία σε μαθητές από τον Παιδικό Σταθμό έως και το Λύκειο.

The gallery was not found!

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!