Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Ολοκληρώθηκε η 6η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ.

Ολοκληρώθηκε η 6η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ.
Ολοκληρώθηκε η 6η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ.

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. με τη συνεργασία 15 κοινωνικών φορέων για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την προσφορά στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία).

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ., με 98 δηλώσεις συμμετοχής από εθελοντές αιμοδότες που οδήγησαν στη συγκέντρωση 45 μονάδων αίματος.

Η 6η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ και τήρησε αυστηρά όλο το ενδεδειγμένο πρωτόκολλο όπως ορίζεται από τον ΕΟΔΥ ειδικά για εξορμήσεις εκτός νοσοκομείου.

Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πυλαίας – Χορτιάτη, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Τη στήριξή του έδειξε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Ε.ΚΕ.Α. Παναγιώτης Κατσίβελας, ενώ το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου,  Κωσταντίνος Γκιουλέκας και Στράτος Σιμόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην ΠΚΜ Μελίνα-Μαρία Δερμεντζοπούλου και ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Την 6η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. συνδιοργάνωσαν οι κοινωνικοί φορείς: Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Αχτίδα, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Bloode, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ,  RED-Y. 

 

Επόμενες Κοινωνικές Δράσεις Χ.Α.Ν.Θ.

Οι κοινωνικές δράσεις της Χ.Α.Ν.Θ. συνεχίζονται το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Συγκεκριμένα, από τις 11 έως και τις 19 Απριλίου διεξάγεται η  Συγκέντρωση Τροφίμων στη Χ.Α.Ν.Θ. για την έμπρακτη στήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Περισσότερες πληροφορίες για τα είδη & τα σημεία συγκέντρωσης εδώ: https://ymca.gr/5i-sygkentrosi-trofimon-sti-ch-a-n-th-gia-evalotes-kinonikes-omades/

Παράλληλα με την ετήσια συγκέντρωση, τη φετινή χρονιά γίνεται και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας

Δείτε περισσότερα εδώ: https://ymca.gr/mia-alysida-agapis-gia-tous-prosfyges-tis-oukranias/

 

Τη δράση συνδιοργανώνουν οι παρακάτω κοινωνικοί φορείς:

Χ.Α.Ν.Θ., Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Αχτίδα, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου,   Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, RED – Y.

 

The gallery was not found!

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!