Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Mediterranean College – 38η Τελετή Αποφοίτησης με άρωμα δημιουργικής Ελλάδας!

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι Τελετές Αποφοίτησης της Τάξης του 2017 του Mediterranean College στην Αθήνα τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Ελληνικός Κόσμος και στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 1 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής. Κοινός θεματικός άξονας των δύο εκδηλώσεων ήταν η Ελλάδα στο Επίκεντρο της Ακαδημαϊκής και Πολιτιστικής Προσφοράς.
Παρουσία του Pro Vice Chancellor (Research) του University of Derby, Professor Nikolaos Antonopoulos στην Αθήνα  και του School of Business and Management, UK & International Partnerships Manager του University of Derby, Mrs Gail Thrippleton στη Θεσσαλονίκη,   του  Ιδρυτή του Mediterranean College, Καθηγητή & Συγγραφέα, κ. Σοφοκλή Ξυνή και των μελών της Ακαδημαϊκής Διεύθυνσης του Κολλεγίου απονεμήθηκαν πτυχία και διπλώματα Bachelor’s, Master’s, Higher National Diplomas και τίτλοι επαγγελματικής εξειδίκευσης Professional/ Executive Diplomas σε απόφοιτους των σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης, Τουρισμού & Φιλοξενίας και Μηχανικών του Mediterranean College και του Mediterranean Professional Studies.
Ακαδημαϊκές υποτροφίες απονεμήθηκαν στους αριστεύσαντες και ειδικές βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε καθηγητές και φοιτητές που ξεχώρισαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.
Στα 4 βασικά κριτήρια-την  αξιοκρατία, την εργατικότητα, την εξωστρέφεια και την Ελληνικότητα– με τα οποία οι απόφοιτοι της τάξης του 2017 θα μπορέσουν να συγκροτήσουν και να εξασφαλίσουν την επαγγελματική τους καταξίωση, αναφέρθηκε-μεταξύ άλλων- στον χαιρετισμό του, ο Ιδρυτής του Mediterranean College  Καθηγητής-Συγγραφέας, κ. Σοφοκλής Ξυνής.
Για τη Γνώση που είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστούν υψίστης σημασίας προβλήματα (διλήμματα, όπως χαρακτηριστικά τα όρισε) της ζωής μας με στόχο «να φύγουμε από το ψυχοφθόρο Εγώ στο δημιουργικό Εμείς, για να γίνει ξανά η Ελλάδα μια μεγάλη χώρα χρήσιμη στους Έλληνες και στον υπόλοιπο κόσμο» μίλησε ο κεντρικός ομιλητής της Τελετής Αποφοίτησης στην Αθήνα, κ. Γιάννης Σμαραγδής. Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης ευχήθηκε στους απόφοιτους της Τάξης του 2017 να είναι εκείνοι που θα κάνουν τη σημαντική διαφορά.
Highlight της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της πρωτοβουλίας του καθηγητή, κ. Σοφοκλή Ξυνή, η οποία περιγράφεται και στο βιβλίο του με τίτλο: «Ελλάδα, Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης», ως μία δυναμική πρόταση διεξόδου από την οικονομική κρίση μέσω της εκπαιδευτικής εξωστρέφειας.
Στην εκδήλωση της Αθήνας, τιμητικές βραβεύσεις απονεμήθηκαν στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (Ε.Ι.Π.) για την προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Γλώσσας και στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ για την Προώθηση της Υψηλής Ποιότητας Ελληνικής Επιχειρηματικότητας. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Προϊστάμενος Διεθνών Σχέσεων του Ε.Ι.Π., Δρ Στέφανος Βαλιανάτος και ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ & Διευθυντής Εξαγωγών και Marketing AGRINO κ. Άγις Πιστιόλας, αντίστοιχα, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό στους απόφοιτους.
Key Note Speaker στην τελετή της Θεσσαλονίκης ήταν η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Δόκτωρ Κυριακή Ουδατζή η οποία αναφέρθηκε στην κεφαλαιώδους σημασία συμβολή της αρχαίας Ελληνικής σκέψης στη διαμόρφωση τους δυτικού πολιτισμού ενώ ακολούθως επικεντρώθηκε στη συμβολή του Ολυμπισμού – ως γνήσιο τέκνο και παράγωγο του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και της ελληνικής παιδείας – στη σύγχρονη εξέλιξη του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι και στην επίλυση των σύγχρονων πολύπλοκων προβλημάτων της πολιτισμικής κρίσης.
Στη Θεσσαλονίκη, τιμητική βράβευση απονεμήθηκε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, παρουσία του Προέδρου του, Δόκτωρα Άρη Στυλιανού.
Την 38η Τελετή Αποφοίτησης του Mediterranean College τίμησαν με την παρουσία τους κορυφαίοι επαγγελματίες, εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, εκπρόσωποι του Πολιτισμού & Αθλητισμού.
 
Mediterranean College
Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, ΤΗΛ.: 210 8899600
Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4,  ΤΗΛ.: 2310 287779 / 2310 547708
www.medcollege.edu.gr,   [email protected]

 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!