Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Mediterranean College – Ομιλία με θέμα: «Η αναζήτηση εξωγήινης ζωής»

Mediterranean_College_logo_new_1

Στo πλαίσιο ανάπτυξης της κριτικής σκέψης των φοιτητών αλλά και της ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων σχετικά με την αστρονομία και την αστροβιολογία, η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 12 Απριλίου, ομιλία με θέμα «Η αναζήτηση εξωγήινης ζωής» με εισηγητή τον κ. Παύλο Καστανά, Αστροφυσικό, καθηγητή της Σχολής Μηχανικών του Κολλεγίου.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Καστανάς παρουσίασε και ανέλυσε την προσπάθεια του ανθρώπου να ανακαλύψει ίχνη ζωής σε άλλους πλανήτες καθώς και την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών.
Αναλυτικότερα, τα θέματα τα οποία παρουσιάστηκαν ήταν:
– Η προέλευση, οι προϋποθέσεις και τα όρια της ζωής
– Ανίχνευση ιχνών ζωής στο ηλιακό σύστημα και σε εξωπλανήτες
– Αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης – τα προγράμματα SETI
– Η εξίσωση του Drake και το παράδοξο το Fermi
– Μελλοντικά σχέδια και αποστολές για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής
Η εκδήλωση προσέλκυσε πολλούς ενδιαφερόμενους, τόσο φοιτητές του Κολλεγίου όσο και εξωτερικούς επισκέπτες γεμίζοντας – σχεδόν ασφυκτικά – το Lecture Hall του Mediterranean College, επιβεβαιώνοντας έτσι το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν τα αστρονομικά, φιλοσοφικά και επιστημονικά θέματα τόσο για τους φοιτητές του Κολλεγίου όσο και για το ευρύ κοινό.
Στο τέλος της διάλεξης πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, ενώ απαντήθηκαν  και πολλές ερωτήσεις των παρευρισκόμενων, γύρω από τα θέματα που παρουσιάστηκαν.
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!