Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

ΜEDITERRANEAN COLLEGE Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying)

logo_article Ο εκπαιδευτικός κόσμος σήμερα, εν μέσω των θυελλωδών εξελίξεων στην οικονομία και την κοινωνία που επηρεάζουν άμεσα τη σχολική ζωή, έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα: την έξαρση της ενδοσχολικής βίας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από συμπεριφορές σχολικού εκφοβισμού. Με τις περιπτώσεις να αυξάνονται δραματικά τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα αλλά και σε όλο το Δυτικό κόσμο, το φαινόμενο του εκφοβισμού, μέσα στον άλλοτε προστατευόμενο χώρο του σχολείου, έρχεται να προστεθεί σε μια πλειάδα ζητημάτων που ούτως ή άλλως έχει να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος εκπαιδευτικός, μεταβάλλοντας συχνά τον ρόλο του και απαιτώντας από αυτόν να διαχειριστεί καταστάσεις τις οποίες δεν έχει εκπαιδευτεί να αντιμετωπίζει. Πώς αναγνωρίζουμε μια περίπτωση σχολικού εκφοβισμού; Πώς μπορούμε να παρέμβουμε ως εκπαιδευτικοί και σε ποιον μπορούμε να απευθυνθούμε για επιστημονική καθοδήγηση/ βοήθεια; Τι επιπτώσεις έχει ο εκφοβισμός στην ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού; Πώς συμβάλλει η οικογένεια, το σχολείο, ο κοινωνικός περίγυρος στη λύση του προβλήματος; Τα καίρια αυτά ερωτήματα θα συζητηθούν σε εκδήλωση που διοργανώνει το MediterraneanCollege στις 24/9, η οποία θα έχει ως κύριο θέμα το σχολικό εκφοβισμό (Bullying). Επιπλέον, στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιασθεί και μια ενότητα που θα σχετίζεται με τον εκφοβισμό στο οικογενειακό περιβάλλον. Στο πάνελ της συζήτησης για την ενότητα του εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον θα παρευρεθούν οι:

  • Ακριτίδης Νικόλαος, PhD, Προϊστάμενος Επιστημονικής Καθοδήγησης, Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας,
  • Πατσίδου Μαρίνα: PhD, Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Ανατολικής Θεσσαλονίκης,
  • Καραδήμα Βασιλική: MSc, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και
  • Κιζιρίδου Γεωργία: MSc, Εξελικτική – Σχολική Ψυχολόγος και καθηγήτρια του MediterraneanCollege στον τομέα Εκπαίδευσης του Κολεγίου.

Στο πάνελ της συζήτησης για την ενότητα του εκφοβισμού στο οικογενειακό περιβάλλον θα παρευρεθούν οι:

  • Σταύρος Καρπουχτσής, MSc, Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Συστημική Ψυχοθεραπεία και καθηγητής του MediterraneanCollege στον τομέα Ψυχολογίας και
  • Κρυσταλλία Λεοντιάδου, MSc, Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Συστημική Ψυχοθεραπεία.

Τη συζήτηση συντονίζει η:

  • Νάνου Ανδρομάχη: PhD, Ειδική Παιδαγωγός, Α’ ΚΕΔΔΥ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και καθηγήτρια του MediterraneanCollege στον τομέα Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό. Οι εισηγητές του πάνελ της κάθε θεματικής ενότητας θα κάνουν μια σύντομη τοποθέτηση και κατόπιν το κοινό θα μπορεί να κάνει ερωτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της θεματικής ενότητας. Παρακάτω παρατίθεται αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης: 17.00 – 17.30: Προσέλευση 17.30 – 19.00: Θεματική ενότητα για τον εκφοβισμό στο σχολικό περιβάλλον 19.00 – 19.15: Διάλειμμα 19.15 – 19.50: Θεματική ενότητα για τον εκφοβισμό στο οικογενειακό περιβάλλον

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!