Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

MEETTHEPRODUCER στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

 

Γευσιγνωσία με Αυγοτάραχο Τρικαλινός από το Τμήμα Επισιτιστικών Τεχνών και Γαστρονομίας

Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία έζησαν οι φοιτητές των τμημάτων Επισιτιστικών Τεχνών και Γαστρονομίας και Διοίκησης Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, στο νέο Downtowncampus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο κέντρο της Αθήνας (Ακαδημίας 42), φιλοξενώντας το successstory του Αυγοτάραχου Τρικαλινός.

Η σεφ του Αυγοτάραχου Τρικαλινός κα Λίλα Κούρτη αφηγήθηκε την ιστορία της επιχείρησης, ανέλυσε τις ιδιαιτερότητες των προϊόντων, ενημέρωσε για τις συνεχείς μελέτες που γίνονται σε θέματα υγείας, καθώς και για τις αδιάκοπες έρευνες όσον αφορά στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. Στη συνέχεια, μύησε τους φοιτητές στα γευστικά μυστικά που κρύβει το παραδοσιακό Αυγοτάραχο Τρικαλινός, το μελίχλωρο, το τρίμμα και η ψυχή (Psyche).

Η εταιρεία Trikalinos, με εμπειρία 4 γενεών στην επεξεργασία των αυγών του θηλυκού Κέφαλου, σεβασμό στην υγεία του καταναλωτή και όραμα για το αύριο, καινοτομεί παράγοντας ποιοτικά ανώτερα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Η γευσιγνωσία του Αυγοτάραχου Τρικαλινός πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «CulinaryConcept&Production»του μοναδικού στο είδος του στην Ελλάδα τριετούς πανεπιστημιακού προγράμματος BACulinaryArtsFoodandServiceDevelopment που προσφέρει η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με το QueenMargaretUniversity. Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους έρχονται σε επαφή με ξεχωριστούς Έλληνες παραγωγούς, μελετούν τα προϊόντα, εμπνέονται και μαγειρεύουν, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr

 

leave your comment


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!