Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Μεγάλη επιτυχία του κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ σε Παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Μεγάλη επιτυχία του κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ σε Παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Παγκόσμια διάκριση για την Ελλάδα  και το Κολλέγιο Δελασάλ!

Η ομάδα ρομποτικής του Κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ Θεσσαλονίκης με την επωνυμία ROBOT MASTERS πέτυχε το ακατόρθωτο, κερδίζοντας δύο κύπελλα και την αναγνώριση μίας υποδειγματικής παρουσίας, στο  Ανοιχτό Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  FLL για παιδιά  9-16 ετών,  στην Παμπλόνα της Ισπανίας.
Η πενταμελής ομάδα  μαζί με άλλες δύο  που είχαν προκριθεί  στον  1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό  F LL  Greece στη Θεσσαλονίκη,  με θέμα τις φυσικές καταστροφές (Natures Fury) , ταξίδεψαν στην Παμπλόνα της Ισπανίας, εκ των οποίων η μία έφερε στη χώρα μας τη μεγάλη διάκριση, δύο κύπελα κερδίζοντας της τρίτη θέση και μας έκανε υπερήφανους !
Και τώρα το ιστορικό της επιτυχίας:  Η ομάδα ROBOT MASTERS τον Δεκέμβριο 2013 δηλώνει συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που για πρώτη φορά διοργανώνει στην Ελλάδα ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός EduACT– Δράση για την Εκπαίδευση.  Κατασκευάζει ένα εκπληκτικό ρομποτάκι που αποτρέπει φυσικές καταστροφές και το Μάρτιο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό   First Lego League Greece (NOESIS 8-9/3/2014) κατακτά την πρώτη θέση στην επίδοση του ρομπότ  (Robot Performance) και την 2η θέση στη γενική κατάταξη του διαγωνισμού (Champions Award). Εξασφαλίζει έτσι τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα FLL (Open European FLL Championship Pamplona, Spain, 28-31 Μαΐου,2014).
Μέσα σε δύο μόλις μήνες ανακατασκευάζει το ρομπότ της και ολοκληρώνει στα αγγλικά την έρευνά της για το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Κουβαλώντας στις αποσκευές της την αγάπη και τις ευχές του σχολείου και των φίλων της, απίστευτη δύναμη ψυχής, μεράκι, νοστιμιές και εικόνες της Ελλάδας, στήνει το περίπτερό της ανάμεσα σε 96 ομάδες από 42 χώρες από όλο τον κόσμο, ανάμεσα σε 825 παιδιά και συνολικά 1500 περίπου συμμετέχοντες.
Η μεγάλη διάκριση δεν αργεί να έρθει: οι ROBOT MASTERS κατακτούν με το υπέροχο ρομποτάκι τους την 3η θέση στο Robot Performance, αλλά και το ειδικό τιμητικό βραβείο Robot Demo Award λόγω της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμό, μετά από συνεχόμενους αγώνες  knock out και αφήνοντας εκτός όλα τα γνωστά φαβορί. Συγκεντρώνοντας τη μέγιστη βαθμολογία και στο Project Challenge και στα Core Values, προτείνεται επίσης για τα βραβεία Έρευνας, Καινοτομίας, Παρουσίασης, Έμπνευσης, Ομαδικότητας και Gracious Professionalism (Ευγενής Άμιλλα).
Ο τοπικός τύπος  της Παμπλόνα κάνει για δύο φορές αφιέρωμα στην ομάδα του ΔΕΛΑΣΑΛ, μιλώντας με τα πιο επαινετικά λόγια για την υποδειγματική διαγωνιστική τους συμπεριφορά και το μοναδικό κέφι τους, με το οποίο πέτυχαν να ξεσηκώσουν το αμφιθέατρο των 1500 ατόμων που ενθουσιασμένο ζητωκραύγαζε “ROBOT MASTERS”.
Απίστευτο και όμως αληθινό, η ελληνική ψυχή κατάφερε για μία ακόμη φορά να μας κάνει υπερήφανους και να αποδείξει ότι όπου και να βρεθούμε ξέρουμε να «πολεμούμε σαν Έλληνες».
Viva Robot Masters! Συνεχίστε έτσι για να εμπνεύσετε όλα τα παιδιά της Ελλάδας!
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Μεγάλη επιτυχία του κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ σε Παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Μεγάλη επιτυχία του κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ σε Παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Μεγάλη επιτυχία του κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ σε Παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!