Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Πτυχίο & Μεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική Τοπίου από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου Η εναλλακτική πρόταση σπουδών

Πτυχίο & Μεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική Τοπίου από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου Η εναλλακτική πρόταση σπουδών
Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου για άλλη μια φορά καινοτομεί, και προσφέρει την δυνατότητα εξειδικευμένων σπουδών στην Αρχιτεκτονική Τοπίου, τόσο σε Προπτυχιακό όσο και σε Μεταπτυχιακό επίπεδο. Τώρα οι απόφοιτοι Λυκείου, έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν πλήρως αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών πάνω στον κλάδο της Αρχιτεκτονικής Τοπίου, ενώ οι επαγγελματίες και οι πτυχιούχοι του ευρύτερου χώρου (γεωπόνοι, αρχιτέκτονες, πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ κ.α.) μπορούν να παρακολουθήσουν ένα απόλυτα εξειδικευμένο και επιστημονικά καταρτισμένο μεταπτυχιακό με διεθνή αναγνώριση.
Το Πανεπιστήμιο ΝΕΑΠΟΛΙΣ Πάφου είναι ένα  σύγχρονο Πανεπιστήμιο, αναγνωρισμένο από τα Υπουργεία Παιδείας της Κύπρου και της Ελλάδας και ομοταγές με τα Ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Τα προγράμματα σπουδών του, τόσο σε Προπτυχιακό όσο και σε Μεταπτυχιακό επίπεδο είναι αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., και αποτελούν μία σίγουρη εναλλακτική πρόταση σπουδών.
Τα προγράμματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην Αρχιτεκτονική Τοπίου, είναι μοναδικά στην Κύπρο και προσφέρουν εις βάθος μελέτη του σχεδιασμού και της διαχείρισης του φυσικού και του ανθρωπογενούς τοπίου. Φιλοδοξούν να δώσουν στους αποφοίτους συνολική γνώση στον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό τοπίων διαφορετικής κλίμακας: από δημόσιες πλατείες έως ιδιωτικούς κήπους, από γήπεδα γκολφ έως παραθαλάσσια συγκροτήματα, από οδικές αρτηρίες έως εθνικούς δρυμούς, από εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις έως ιστορικά μνημεία, από αστικές περιφέρειες έως προστατευόμενες φυσικές περιοχές.
Οι απόφοιτοι των Προγραμμάτων θα είναι σε θέση να συνδυάσουν τις τεχνικές και επιστημονικές τους γνώσεις με οικολογικές προσεγγίσεις επάνω σε δημιουργικές προτάσεις για τον σχεδιασμό και τη διαμόρφωση των τοπίων που μας περιβάλλουν, ώστε να προάγουν τη συνέργεια μεταξύ ανθρωπογενών και φυσικών συστημάτων.
Το Πτυχίο στην Αρχιτεκτονική Τοπίου έχει διάρκεια τέσσερα (4) έτη και το Μεταπτυχιακό δύο (2) έτη, με  γλώσσα διδασκαλίας την Ελληνική ή την Αγγλική. Τα μεταπτυχιακά είναι διετή και μονοετή προγράμματα με παρακολουθήσεις συνήθως ένα με δύο Σαββατοκύριακα το μήνα. Το πρόγραμμα ακολουθεί τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Αρχιτεκτόνων Τοπίου (IFLA), του Βρετανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής Τοπίου, των Ευρωπαϊκών Σχολών της Αρχιτεκτονικής Τοπίου (ECLAS) καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κήπου.
Οι εγγραφές για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015 έχουν ήδη ξεκινήσει. Στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους απόφοιτοι των Ενιαίων και Τεχνικών Λυκείων από όλη την Ελλάδα. Τα γενικά κριτήρια εισδοχής υποψηφίων βασίζονται στον τύπο και την ποιότητα της προηγούμενης εκπαίδευσής τους, και στην καταλληλότητα των υποψηφίων για το πρόγραμμα σπουδών που έχουν επιλέξει. Για τους Ελλαδίτες φοιτητές ισχύουν κάθε χρόνο ειδικές οικονομικές προσφορές στα δίδακτρα.
Οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Νεάπολις στην Πάφο αποτελούν ένα φιλόξενο χώρο για μελέτη και εργασία, στην καρδιά μιας ζωντανής πόλης, εκατό μέτρα από την παραλία. Στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου υπάρχουν φοιτητικές εστίες με ευρύχωρα καταλύματα ξενοδοχειακού επιπέδου,  σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και αμφιθέατρα, εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και έρευνας, στούντιο αρχιτεκτονικής, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, γήπεδα και 24-ωρη υπηρεσία ασφαλείας. Η Πάφος είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιπολιτισμική πόλη, ένας διεθνής τουριστικός προορισμός με απευθείας αεροπορική σύνδεση με Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Αθήνα).
Οι μαθητές της 3ης Λυκείου, οι απόφοιτοι Λυκείου, οι φοιτητές, οι πτυχιούχοι και οι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, μπορούν να έρθουν σε επαφή με το Γραφείο Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 80, 3ος όροφος, 2310931673, [email protected]), ή να επισκεφθούν το site του Πανεπιστημίου www.nup.ac.cy.
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!