Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Μελωδικές ανάσες από το ΙΕΚ ΞΥΝΗ σε «γωνιές και πλατείες» της Θεσσαλονίκης

afisa dromou

Μουσική του δρόμου, ελευθερία της ψυχής, μελωδικές ανάσες, χωρίς όρια, σε «γωνιές και πλατείες» της πόλης προσφέρουν οι σπουδαστές των τμημάτων με Τεχνολογία του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, μέσα από τη δράση «Καλλιτέχνης του δρόμου», ενισχύοντας παράλληλα και τους μουσικούς του δρόμου,  που, αφοσιωμένοι στην τέχνη τους, δίνουν καθημερινά τη δική τους παράσταση σε διαφορετική σκηνή κάθε φορά, προσθέτοντας στην πολιτιστική φυσιογνωμία του αστικού κέντρου και μοιράζοντας την αγάπη τους για τη μουσική.
Κάθε νότα, κάθε στίχος του ομώνυμου τραγουδιού «Καλλιτέχνης του δρόμου» σαγηνεύει τους περαστικούς, οι οποίοι κοντοστέκονται, χαμογελούν ή και σιγοτραγουδούν δίπλα στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, κάνοντας ένα μελωδικό διάλειμμα.
Η δράση «Καλλιτέχνης του Δρόμου» είναι μια οπτικοακουστική εργασία των σπουδαστών του B’ και Δ’ εξαμήνου των τμημάτων Ηχοληψίας και Μουσικής με Τεχνολογία του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι σε στίχους Άκη Βαλογιάννη και μουσική Κώστα Μυλώση.
Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας ηχογραφούν επί τόπου τη μουσική καλλιτεχνών του δρόμου, οι οποίοι τραγουδούν ή παίζουν μουσικά όργανα, προσαρμόζοντας την τέχνη τους στο τραγούδι «Καλλιτέχνης του δρόμου».
Ξεκινώντας την καλλιτεχνική τους βόλτα από την πλατεία Χρηματιστηρίου στην οδό Φράγκων,  οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ έστησαν το φορητό εξοπλισμό τους  στην πλατεία Αριστοτέλους, στην Παραλία και στην πλατεία Ναυαρίνου, με την υπόσχεση να συνεχίσουν και σε άλλες γωνιές της πόλης.
 
Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406
www.iek-xini.edu.gr | www.facebook.com/iekxinithessaloniki
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!