Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

“ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ” ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ - ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σχεδόν αμέσως μόλις έρθει στον κόσμο το νεογέννητο, «ζητάει» να καλυφθεί η πρώτη και βασική του ανάγκη: η ανάγκη για λήψη τροφής. Ταυτόχρονα όμως με την σίτιση του, καλύπτεται και μια άλλη πρωταρχική του ανάγκη, αυτή της ανθρώπινης ζεστασιάς και επαφής. Έτσι, το τάισμα του βρέφους γίνεται κάτι παραπάνω από απλή χορήγηση τροφής: δίδεται στη μητέρα η ευκαιρία να το κρατήσει στην αγκαλιά της, να του μεταδώσει τη στοργή και την αγάπη της, να επικοινωνήσει μαζί του, με έναν τρόπο που μόνο αυτή μπορεί.
Κεντρικό πρόσωπο της διάλεξης , ήταν η πρόεδρος Μαιών – Μαιευτών Βορείου Ελλάδος και μαία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο  κα Βικτώρια Μοσχάκη, η οποία μίλησε για την σημασία και την σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού στην υγεία βρέφους και μητέρας. Η κυρία Μοσχάκη δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στον συναισθηματικό δεσμό που δημιουργείται μέσω της διαδικασίας του θηλασμού, ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί ενώ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που δείχνουν ότι στις σύγχρονες κοινωνίες υπάρχει επαρκής ενημέρωση επί του θέματος, σε σχέση με παλαιότερες εποχές.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με στόχο την ανάπτυξη της επιστημονικής προσέγγισης σε μείζονα θέματα της εποχής μας, την καλλιέργεια του κοινωνικού διαλόγου, και την συνεχή επιμόρφωση των σπουδαστών του.
Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη
Τ.: 2310 552406, www.iek-xini.edu.gr,  [email protected]
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ - ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ - ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ - ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!