Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Microsoft: «Youth Online Safety 2014, Internet: Ναι στη χρήση, όχι στην κατάχρηση»

Microsoft: «Youth Online Safety 2014, Internet: Ναι στη χρήση, όχι στην κατάχρηση»

 Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,

καθώς και της Προεδρίας της Ευρωπαικής  Ένωσης,

ολοκληρώθηκε η εκδήλωση

«Youth Online Safety 2014, Internet:  

Ναι στη χρήση, όχι στην κατάχρηση»

Από τη Microsoft Ελλάς και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Αθήνα,  11 Φεβρουαρίου 2014 – Η εκδήλωση Youth Online Safety: «Internet. Ναι στη χρήση, όχι στην κατάχρηση» της Microsoft Ελλάς και του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, στα κεντρικά Γραφεία της Microsoft Ελλάς στο Μαρούσι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας η Microsoft Ελλάς είναι Μεγάλος Χορηγός. Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό της Microsoft Ελλάς που την οργανώνει για περισσότερα από 9 χρόνια, τα τελευταία 4 εκ των οποίων σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού. Στόχος της σημερινής εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και τους κινδύνους που κρύβει η κατάχρηση του και τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας. Ειδική αναφορά έγινε στη σωστή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στο φαινόμενο του εθισμού στο internet και τις επιπτώσεις που αυτό επιφέρει στα νέα παιδιά, καθώς και στο πολύ σοβαρό θέμα του εκφοβισμού στο διαδίκτυο (cyberbullying). Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μέσω ενεργού διαλόγου αντάλλαξαν απόψεις για τα πολύ σημαντικά αυτά ζητήματα. Πιο συγκεκριμένα, μαθητές από τα παρακάτω σχολεία είχαν την ευκαιρία  να παρευρεθούν στην εκδήλωση : 1ο ΕΠΑΛ Σαλαμίνας, 1ο ΓΕΛ Αιγάλεω, Εκπαιδευτήρια Ώθηση, 5ο Γυμνάσιο Περιστερίου, Εκπαιδευτήρια Γείτονα και  Εκπαιδευτήρια Ζαγοριανάκου. Μέσω Skype, συμμετείχαν επίσης ενεργά με σχόλια και ερωτήσεις τα εξής σχολεία: Αβερώφειος Σχολή Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Καστελορίζου, Γυμνάσιο Γέργερης Ηρακλείου Κρήτης και Γυμνάσιο Λαβάρων Θράκης.
Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, στον εισαγωγικό του χαιρετισμό ανέφερε: «Με την ιδιότητά μου ως Υφυπουργού Παιδείας χαιρετίζω την εκδήλωση Youth Online Safety, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι κίνδυνοι που κρύβει το διαδίκτυο δεν είναι αρκετοί για τη δαιμονοποίησή του. Είναι τόσες οι δυνατότητες και τα οφέλη από τη χρήση του διαδικτύου στην καθημερινότητά μας, ώστε αξίζει κάθε προσπάθεια να θωρακίσουμε τα παιδιά απέναντι στους κινδύνους αυτούς. Η προβολή προτύπων ορθής χρήσης του internet, υπεύθυνης συμμετοχής στα social media, καθώς και η ευαισθητοποίηση των μαθητών ως προς το διαδικτυακό εκφοβισμό αφορούν άμεσα τη σχολική κοινότητα και αποτελούν βασικό μέλημα του Υπουργείου Παιδείας. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία σε αυτήν την προσπάθεια, στην οποία το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων με χαρά συμβάλλει.»
Η Λία Κομνηνού, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Δημοσίων Σχέσεων της Microsoft Ελλάς άνοιξε την εκδήλωση παρουσιάζοντας τα βασικά ευρήματα της ετήσιας έρευνας MCSI (Microsoft Computing Safety Index), που διεξήγαγε η Microsoft σε 10.000 χρήστες του διαδικτύου σε 20 χώρες. Όπως ανέφερε η ίδια, «Αν και ο αριθμός των σημερινών χρηστών του internet ξεπερνάει τα 2 δισεκατομμύρια παγκοσμίως και βαίνει διαρκώς αυξανόμενος, η έρευνα δείχνει ότι ο κόσμος δεν παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ενισχύει την ασφάλεια του όταν βρίσκεται online. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε σημαντικά αλλά και απλά βήματα που ο καθένας μας μπορεί να κάνει, ώστε να προστατεύει τόσο τα δεδομένα του υπολογιστή του, όσο και ολόκληρη την ψηφιακή του ζωή. Στη Microsoft είναι χρέος μας να εκπαιδεύουμε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε το internet να αποτελεί εργαλείο επικοινωνίας, παραγωγικότητας και διασκέδασης, χωρίς φόβο και κίνδυνο».
O Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δήλωσε μετά την εκδήλωση: «Σήμερα, για 4η συνεχή χρονιά με τη συνεργασία της Microsoft, είμαστε ευτυχείς που ερχόμαστε σε άμεση επικοινωνία με τα παιδιά, συζητώντας μαζί τους όλους τους κινδύνους που κρύβει η κακή και απρόσεκτη χρήση του διαδικτύου. Θέματα όπως το cyber bullying, ο εθισμός στο gaming ακόμα και ο εθισμός στα social media, αφορούν την καθημερινότητα των παιδιών και ο ρόλος μας είναι η ενημέρωση, η εκπαίδευση για να μπορούν να προστατέψουν και να προασπιστούν τα δικαιώματά τους. Η υλοποίηση του YouSmile.gr, μιας διαδραστικής πλατφόρμας επικοινωνίας και ψυχαγωγίας αποκλειστικά για εφήβους, μας έδωσε τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος των κινδύνων που κρύβονται πίσω από μια οθόνη, βασιζόμενοι στις εμπειρίες μαθητών και εφήβων κι όχι απλά σε έρευνες που γίνονται πάνω στο θέμα. Μην ξεχνάμε ότι πίσω από κάθε αριθμό έρευνας, κρύβεται ένα παιδί! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Microsoft που για ακόμα μια χρονιά βρίσκεται δίπλα στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στηρίζει ουσιαστικά και πρακτικά τις δράσεις που αφορούν το παρόν των παιδιών, εξασφαλίζοντάς τους ένα πιο ασφαλές μέλλον.» 

# # #

Σχετικά με τη Microsoft
Η Microsoft (Nasdaq “MSFT”), η οποία ιδρύθηκε το 1975, είναι η κορυφαία εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα Microsoft® έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να διευρύνουν τις ατομικές και επιχειρηματικές δυνατότητες. Πληροφορίες για τη Microsoft βρίσκονται στη διεύθυνση: http://www.microsoft.com/hellas
To Τμήμα Customer and Partner Experience αποτελεί ένα ζωντανό κανάλι επικοινωνίας της εταιρείας, με πολλά και διαφορετικά ακροατήρια που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της. Στόχος του Τμήματος είναι η ικανοποίηση των πελατών, μέσα από την συνεχή βελτίωση των τεχνολογικών υποδομών και των υπηρεσιών. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.microsoft.com/hellas/cpe
Microsoft είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα της Microsoft Corp.στις Ηνωμένες Πολιτείες και/ή άλλες χώρες. Άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών είναι εμπορικά σήματα των εταιρειών που τα διαθέτουν. Τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έγγραφο εξυπηρετούν ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο. 

# # #

Πληροφορίες για συντάκτες
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Λία Κομνηνού, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, ΕΚΕ και Εμπειρίας Πελατών, Microsoft Ελλάς (211-1206000), email: [email protected], και την κ. Νίκη Σωτηροπούλου,  Politics (210-6839703/4), e-mail: [email protected]
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!