Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Ο Chris Cooper στο Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα

O σπουδαίος βρετανός συγγραφέας, σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Big Brum Theatre in Education Company, Chris Cooper επιστρέφει για το καθιερωμένο του ραντεβού με το Εργαστήρι του Θεάτρου Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου τον Ιανουάριο του 2013 (από 11 έως 20 Ιανουαρίου 2013) για να διδάξει με θέμα «Η δική μας Ιστορία…». Κάτω από αυτή τη θεματική ομπρέλα θα πραγματοποιηθούν:  master class, διδασκαλία στα οκτάμηνα θεατρικά εργαστήρια παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και ανοιχτή παρουσίαση μέρους αυτών των εργαστηρίων στο θέατρο Πόρτα (14 Ιανουαρίου 2013).
Εννέα χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε φέτος το Εργαστήρι του Θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου, το οποίο διευθύνει η εκπαιδευτικός θεάτρου, Πέγκυ Στεφανίδου-Τσιτσιρίκου. Και είναι πάντα εδώ για να αφουγκράζεται τις στιγμές και να προσφέρει σε όλους τους μεγάλους και τα παιδιά προγράμματα που τα αφορούν με σεβασμό και ενδιαφέρον προς τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα πιστεύω τους.
«Η δική μας Ιστορία…»
Οι ιστορίες δημιουργήθηκαν για να δίνουν νόημα στην εμπειρία – μας περιγράφουν επειδή «εμείς» είμαστε η ιστορία μας.
Οι ιστορίες μας είναι μέρος μιας μεγαλύτερης ιστορίας – αυτή είναι ο πολιτισμός μας, το μέσο από το οποίο κάθε κοινωνία αντιλαμβάνεται καλύτερα τον εαυτό της. Αν δεν είναι η λογική που μας κάνει ανθρώπους, τότε είναι η φαντασία.
Ένα παιδί που δεν του είπαν και δεν είπε ποτέ του ιστορίες είναι ένα άδειο καβούκι
– Edward Bond
Αλλά τι συμβαίνει στον πολιτισμό μας όταν δεν είμαστε πλέον κύριοι της ιστορίας μας; Όταν η ιδεολογία παίρνει την ιστορία μας και τη χρησιμοποιεί εναντίον μας; Όταν οι μύθοι και οι θρύλοι μετατρέπονται σε όπλα; Όταν γεγονότα της καθημερινής ζωής διαστρεβλώνονται; Πώς όλα αυτά εκτονώνονται και ξεσπούν γύρω μας και μέσα μας κάθε μέρα;
Οι διδασκαλίες του Chris Cooper θα είναι μια πρακτική διερεύνηση της χρήσης της ιστορίας στο σύγχρονο εκπαιδευτικό Δράμα και θέατρο, ιδιαίτερα μέσω του έργου του σπουδαίου βρετανού δραματουργού Edward Bond, ως εργαλείο για να αντιληφθούμε τον εαυτό μας ως κοινωνικό, ιστορικό και ανθρώπινο ον.
Tη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013, στις 18.00 στο Θέατρο ΠΟΡΤΑ θα γίνει ανοιχτή παρουσίαση, ελεύθερη στο κοινό, όπου ο Chris Cooper θα παρουσιάσει με τις ομάδες των παιδιών τη δουλειά τους. Με αυτή την αφορμή θα μπορέσει να μοιραστεί επί πλέον με το κοινό τις βασικές αρχές του Δράματος και Θεάτρου στην Εκπαίδευση (TIE), όπως αυτές διαμορφώνονται στις μέρες μας διεθνώς. Στην παρουσίαση θα υπάρχει δυνατότητα μετάφρασης στα Ελληνικά. Η είσοδος στην παρουσίαση είναι ελεύθερη αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων στη γραμματεία του Εργαστηρίου, στο  τηλ. 210 32 49 829.
Για τoν Chris Cooper
Ο Chris Cooper είναι Συγγραφέας, Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Καλλιτεχνικός διευθυντής της Big Brum Theatre in Education Company (www.bigbrum.org.uk).
Η ομάδα Θεάτρου στην Εκπαίδευση Big Brum με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Chris Cooper ιδρύθηκε το 1982. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως μια από τις πιο σημαντικές ομάδες στο χώρο του θεάτρου στην εκπαίδευση και του θεάτρου για νέους. Επιδοτούμενη από το Arts Council της Αγγλίας παρουσιάζει δια-δραστικά προγράμματα Θεάτρου στην Εκπαίδευση και θεάτρου για νέους και περιοδεύει σε σχολεία, δουλεύοντας με μαθητές ηλικίας 3 έως 17 ετών, καθώς επίσης και με φοιτητές πανεπιστημίου.

Πληροφορίες
Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου
Μελίνας Μερκούρη 54, 11521, Κολωνάκι (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο)
Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Τηλ. 210 32 49 829
SITE
http://portaergastiri.blogspot.gr/
e-mail
[email protected]
Facebook: ΠΟΡΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Υπεύθυνη Γραμματείας: Αντωνία Βλάχου
Γραφείο Τύπου

Βάσω Βασιλάτου
69 4444 7170
[email protected]
www.artblock.gr
Διεύθυνση Εργαστηρίου: Πέγκυ Στεφανίδου-Τσιτσιρίκου
Υπεύθυνη προβολής: Βάσω Βασιλάτου
Υπεύθυνη Γραμματείας: Αντωνία Βλάχου
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!