Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΕΣΤΡΟ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΕΣΤΡΟ

Στα πλαίσια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821, διπλής γιορτής για τον Ελληνισμό, πραγματοποιήθηκαν οι γιορτές «Η επανάσταση του 1821», «Το κρυφό σχολειό», «Γνωρίζουμε τους ήρωες του 1821» και «Ζήτω το 1821» στους χώρους του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου του Μικρού Μαέστρου, στις 20 και 21 Μαρτίου 2014, με σκοπό να τιμήσουν τα παιδιά την Εθνική μας γιορτή για τον αγώνα της απελευθέρωσης των Ελλήνων από τον Οθωμανικό ζυγό και τη χαρμόσυνη είδηση του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, τα παιδιά του Μικρού Μαέστρου ενημερώθηκαν για τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου μέσα από συζητήσεις, εικονογραφημένο πληροφοριακό υλικό στο smartboard, ανάγνωση βιβλίων, εκμάθηση τραγουδιών και ποιημάτων με στόχο να γνωρίσουν τις ρίζες της ιστορίας μας και να ανακαλύψουν το παρελθόν της χώρας μας.
Όλη αυτή η προσπάθεια, σε συνάρτηση με την εντατική εκμάθηση ρυθμών και ρόλων για τις γιορτές, καλλιέργησε πολύπλευρα την κριτική σκέψη των παιδιών και ενίσχυσε τον πατριωτισμό τους.
Τα αποτελέσματα φάνηκαν ολόλαμπρα στην παρέλαση, όπου τα παιδιά περπάτησαν σαν φανταράκια, σωστά, καμαρωτά και περήφανα στο ρυθμό του τύμπανου της παρέλασης. Απήγγειλαν ποιήματα με χρώμα και τόνο στις φωνούλες τους και τραγούδησαν με ρυθμό και ζωντάνια τραγούδια που τιμούν την πατρίδα μας.
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!