Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

«ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ…ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

_dsc6923
_dsc6997
_dsc6905
_dsc6963
 
«ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ…ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»
Σε μέρες δύσκολες όπου η χαρά και η αισιοδοξία θα πρέπει να κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας, μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών νομού Καρδίτσας, “γλύκανε” Καρδιτσιώτες και επισκέπτες.
Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας να παρασκευάσει τη μεγαλύτερη πουτίγκα του κόσμου . Ενεργό ρόλο στη διοργάνωση είχαν οι νέοι σπουδαστές Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και του στησίματος του γλυκού στον κεντρικό διάδρομο του άλσους του Παυσίλυπου, ο χώρος είχε κατακλυστεί από μικρούς και μεγάλους που θαύμασαν τις ικανότητες των ζαχαροπλαστών της Καρδίτσας και των σπουδαστών του ΙΕΚ.
Το πιο… γλυκό γεγονός της χρονιάς για την Καρδίτσα και όχι μόνο, προσέλκυσε και μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς που το κατέγραψαν με ζωντανές συνδέσεις ή μαγνητοσκοπήσεις.
Να σημειωθεί ότι για την παρασκευή της πουτίγκας οι περίπου 120 ζαχαροπλάστες που εργάστηκαν εντατικά χρησιμοποίησαν 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6000 αυγά, 300 κιλά γάλα και 50 κιλά καρύδια, καθώς και μεγάλες ποσότητες κανέλας.
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγα χρόνια, οι σπουδαστές Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με κεντρικό σύνθημα «Η μεγαλύτερη πίτα στον κόσμο είναι ελληνική και είναι ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ», ανέλαβαν να παρασκευάσουν τη μεγαλύτερη Μακεδονίτικη τυρόπιτα Κιχί στον κόσμο, βάρους 862 κιλών! Το ρεκόρ πιστοποιήθηκε από την “Guinness World Records” σαν τη μεγαλύτερη τυρόπιτα σε όλον τον κόσμο.
 
 
 
 
 
Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος 1, 210 8224074
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400
www.iek-akmi.edu.gr  | www.facebook.com/iekAKMIedu
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!