Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη προσέλευση το ανοιχτό σεμινάριο: «Πως να ξεχωρίσεις στην αγορά εργασίας»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη προσέλευση το ανοιχτό σεμινάριο: «Πως να ξεχωρίσεις στην αγορά εργασίας»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κόσμου, ολοκληρώθηκε το ανοικτό σεμινάριο με θέμα: «Πως να ξεχωρίσεις στην αγορά εργασίας», που διοργάνωσε η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College Θεσσαλονίκης. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα την Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την Υποστήριξη του Thessaloniki European Youth Capital 2014, την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014, στην αίθουσα ΔΙ.Κ.Ε.Π. (4ος όροφος) του Mediterranean College, κτίριο ΒΙΕΝΝΗ, Εγνατία 2-4 στη Θεσσαλονίκη.
Στόχος του σεμιναρίου, ήταν η ενδυνάμωση των ικανοτήτων και του προφίλ των νέων ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία εύρεσης εργασίας, καθώς και η επαφή τους με καταξιωμένους επαγγελματίες της αγοράς εργασίας, ούτως ώστε να λάβουν απαντήσεις στα ερωτήματα τους, σχετικά με την διαδικασία της συνέντευξης και της προετοιμασίας τους.
Συγκεκριμένα, στο κοινό δόθηκε η δυνατότητα να μετάσχει σε ειδικό question and answer session panel, με Διευθυντές Προσωπικού στο οποίο συμμετείχαν ο κ. Γεώργιος Παπαδάκης από το ξενοδοχείο Porto Carras, η κα Μαρίνα Παναγιωτοπούλου της εταιρείας Interlife, η κα Δανάη Τζίκα της εταιρείας Sarah Lawrence και η κα Μαρία Καραγιάννη της AMD Telecom. Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ειδικούς επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως ο κ. Νικόλαος Σαπουντζής,  Life and Executive Coach, ο κ. Γεώργιος Νάνος, καθηγητής πληροφορικής του Mediterranean College, ο κ. Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, Διευθυντής του Ρωσικού Κέντρου Ανάπτυξης και ο κ. Μάνθος Ματθαΐδης, Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας qmetric.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν 80 και πλέον φοιτητές από τα Πανεπιστήμια και το Α.Τ.Ε.Ι. της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης σπουδαστές από Ιδιωτικά και Δημόσια ΙΕΚ, και νέοι που βρίσκονται στην διαδικασία εύρεσης εργασίας.
Στις εισηγήσεις τους οι ομιλητές ανέπτυξαν θεματικές που είχαν σχέση με την αγορά εργασίας, και ειδικότερα: το Storytelling, το Personal Branding,τα μυστικά των κέντρων αξιολόγησης και τα social media ως μέσο εύρεσης εργασίας.
Με το πέρας της εκδήλωσης ο Διευθυντής Προσωπικού του ξενοδοχείου  Porto Carras κ. Γεώργιος Παπαδάκης δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό η αγορά εργασίας να συνδέεται με την εκπαίδευση. Μόνο έτσι μπορούμε εμείς- ως υπεύθυνοι για την πρόσληψη προσωπικού-να είμαστε σίγουροι ότι ο υποψήφιος δεν έχει μόνο την θεωρητική εκπαίδευση αλλά και την απαραίτητη πρακτική κατάρτιση για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης στην οποία προσλαμβάνεται. Είναι εξαιρετικά θετικό να διοργανώνονται  ενέργειες από εκπαιδευτικούς φορείς, όπως το σεμινάριο που συμμετείχαμε, προκειμένου να βοηθούν σε αυτή τη σύνδεση».
Το Mediterranean College, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, διανύοντας την 4η επιτυχημένη δεκαετία στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και με σαφή προσανατολισμό στη διασύνδεση της γνώσης με την αγορά εργασίας, για ακόμα μια φορά στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των νέων, οι οποίοι επιθυμούν να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας στο αντικείμενο της επιλογής τους.
Πληροφορίες: Mediterranean College Θεσσαλονίκης
Βαλαωρίτου 9, Τ.: 2310 552406, Εγνατία 2-4, Τ.: 2310 547808
www.medcollege.edu.gr, [email protected]
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη προσέλευση το ανοιχτό σεμινάριο: «Πως να ξεχωρίσεις στην αγορά εργασίας»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη προσέλευση το ανοιχτό σεμινάριο: «Πως να ξεχωρίσεις στην αγορά εργασίας»

 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!