Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου: Βιοκλιματικός σχεδιασμός υπαίθριων χώρων

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου οργάνωσε στις 20 Μαΐου 2013 διάλεξη ανοικτή για το κοινό με θέμα “Βιοκλιματικός σχεδιασμός υπαίθριων χώρων” και εισηγήτρια την Ευαγγελία Μαρίνου, Αρχιτέκτων Μηχανικό, MSc Architecture Energy and Sustainability.
Η κ. Μαρίνου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ο μελετητής αναπτύσσει σχεδιαστικά το τοπίο μέσα από τις οδηγίες που του δίνει η ίδια η περιοχή εκμεταλλευόμενος τις θερμικές και οπτικές ζώνες , ρυθμίζοντας με τις κατάλληλες επιλογές υλικών και όγκων τις συνθήκες ακτινοβολίας και σκίασης, προσαρμόζοντας τους επιμέρους χώρους σε αντιστοιχία με την ακουστικότητα που αναπτύσσουν και μελετώντας την κοινωνική δράση και χρήση της περιοχής μελέτης.
Καταλήγοντας η εισηγήτρια υπογράμμισε ότι ο ορθός περιβαλλοντικός και βιοκλιματικός σχεδιασμός των ανοικτών υπαίθριων χώρων και των περιοχών εσωτερικά των πόλεων είναι ιδιαίτερα σημαντικός.
Η επίδραση του μικροκλίματος της περιοχής στις συνθήκες που επικρατούν στους εν λόγω χώρους αλλά ταυτόχρονα και η επίδραση των ανοικτών χώρων στο μικροκλίμα της περιμετρικής περιοχής αποτελούν μία από τις σημαντικότερες αλληλεπιδράσεις που καθορίζουν την άνεση των χρηστών που βρίσκονται στους ανοικτούς χώρους, αλλά και στην ζώνη επίδρασής τους.
Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Δρος. Τζούλιας Τζώρτζη, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Διευθύντριας Ευρωπαϊκών και Ερευνητικών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.
Ακολούθησε παραγωγική συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!