Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου – Σύνδεσμος για άτομα με Αυτισμό: Διάλεξη με θέμα «Αυτισμός και Διάγνωση»

Ο όμιλος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και ο Σύνδεσμος για άτομα με αυτισμό Πάφου διοργάνωσαν με επιτυχία στις 4 Απριλίου 2013 διάλεξη με θέμα «Αυτισμός και Διάγνωση».
Εισηγητές ήταν η κ. Μαρία Κυριάκου Ειδική Παιδαγωγός – Ψυχολόγος και ο Δρ. Χρίστος Χριστοφή Αναπτυξιολόγος Παιδίατρος. Τονίστηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη αποδοχής και κατανόησης του αυτισμού από την ευρύτερη κοινωνία με αποτέλεσμα τα αυτιστικά άτομα να έχουν τη στήριξη που χρειάζονται για να απολαμβάνουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και τις ίσες ευκαιρίες κοινωνικοοικονομικής ενσωμάτωσης, που όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται, χωρίς διακρίσεις.
Επισημάνθηκε ακόμα η ανάδειξη και διεύρυνση των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό, σύνδρομο Άσπεργκερ και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, η προστασία τους, η κάλυψη των πολλαπλών και ειδικών αναγκών τους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Προηγήθηκε έκθεση ζωγραφικής παιδιών με σύνδρομο Άσπεργκερ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!