Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Προβολή ταινιών αποφοίτων προγράμματος σπουδών BA in Media Production/ FILM Directing του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Trianon-6Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Τριανόν την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 η προβολή των ταινιών των αποφοίτων του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 του προγράμματος σπουδών BAinMediaProduction/FILMDirecting, το οποίο υλοποιείται από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο QueenMargaretUniversity.

Οι πτυχιακές ταινίες των αποφοίτων συνεχίζουν να κερδίζουν πρώτα βραβεία και διακρίσεις στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ της Ελλάδας. Η φετινή μεγάλη επιτυχία της ταινίας Προσευχή του αποφοίτου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θανάση Νεοφώτιστου, η οποία κέρδισε τον Χρυσό Διόνυσο, πρώτο βραβείο στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ταινιών Δράμας, προβλήθηκε μετά τη βράβευσή της, προκαλώντας τις επευφημίες και τα ζωηρά χειροκροτήματα του κοινού που παρακολούθησε έκπληκτο τις ταινίες επαγγελματικού επιπέδου υψηλών απαιτήσεων που δημιούργησαν οι φοιτητές του προγράμματος.

Οι ταινίες των αποφοίτων προκάλεσαν το γέλιο, τον προβληματισμό, τη συγκίνηση και κυρίως τον θαυμασμό για τα άριστα αποτελέσματα που προβάλλονταν στη μεγάλη οθόνη του Τριανόν, το οποίο γέμισε ασφυκτικά. Ανάμεσα στο κοινό ήταν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, οι οποίοι συμμετείχαν ως ηθοποιοί στα γυρίσματα της βραβευμένης ταινίας Προσευχή, καθηγητές του καλλιτεχνικού σχολείου, φίλοι και συγγενείς των αποφοίτων, καθηγητές του προγράμματος σπουδών, ο υπεύθυνος του μαθήματος AppliedFilmmakingProject (ModuleCoordinator) AppliedFilmmakingProject κος Ευθύμης Χατζής, η υπεύθυνη του προγράμματος σπουδών (ProgrammeLeader) κα Μαγδαληνή Ρεμούνδου, εκπρόσωποι του Βρετανικού Πανεπιστήμιου, καθώς και ο επικεφαλής του Τομέα DrMarkGilliham, HeadoftheDivisionMediaCommunication & PerformingArts του QueenMargaretUniversity. Επίσης, ο Διευθυντής του Κολλεγίου κος Δημήτρης Διαμαντής, επέδωσε τιμητικό έπαινο ακαδημαϊκού επιτεύγματος στον Θανάση Νεοφώτιστο και ο DrMarkGilliham ανακοίνωσε ότι οι διακεκριμένες ταινίες των αποφοίτων θα προβληθούν σε ειδική, πανηγυρική προβολή που θα πραγματοποιηθεί στο Εδιμβούργο, έδρα του QueenMargaretUniversity, τον Ιούλιο του 2015.

Οι απόφοιτοι του BAinMediaProduction/FILMDirecting τα τελευταία τέσσερα ακαδημαϊκά έτη κερδίζουν πρώτα βραβεία Σκηνοθεσίας, τόσο στο Φεστιβάλ της Δράμας, όσο και στο Φεστιβάλ της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας”. Επίσης, οιταινίες επιλέγοντα ικαισυμμετέχουνσεΔιεθνήΦεστιβάλτουΕξωτερικού, όπως Los Angeles, International Film School Festival in Munich, Festival De Cannes, International Festival Clermont Ferrand, κ.α.

Η βραδιά ήταν υπέροχη και θεατές και σκηνοθέτες που επιφυλάσσουν πολλά προσεχώς για τις κινηματογραφικές αίθουσες, έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία. Οι ταινίες των αποφοίτων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ξεκίνησαν ήδη το ταξίδι τους για την πρόκριση και τη συμμετοχή τους σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Trianon-14 Trianon-97 Trianon-90

 

(ProgrammeLeader) κα Μαγδαληνή ΡεμούνδουAppliedFilmmakingProject (ModuleCo-ordinator) AppliedFilmmakingProject κος Ευθύμης ΧατζήςHeadoftheDivisionMediaCommunication & PerformingArts του QueenMargaretUniversityΒρετανικό Πανεπιστήμιο QueenMargaretUniversityΔιεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ της ΕλλάδαςΕδιμβούργοΜητροπολιτικό ΚολλέγιοΝύχτες ΠρεμιέραςΟι ταινίες των αποφοίτων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ξεκίνησαν ήδη το ταξίδι τους για την πρόκριση και τη συμμετοχή τους σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014Τομέα DrMarkGillihamέδρα του QueenMargaretUniversityμαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακαο Διευθυντής του Κολλεγίου κος Δημήτρης Διαμαντήςπροβολή των ταινιών των αποφοίτων του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 του προγράμματος σπουδών BAinMediaProduction/FILMDirectingπρώτο βραβείο στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ταινιών Δράμαςπτυχιακές ταινίεςστον κινηματογράφο Τριανόνταινία Προσευχή του αποφοίτου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θανάση Νεοφώτιστουτον Ιούλιο του 2015

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!