Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Ενεργειακά Συστήματα – MSc in Energy Systems

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Ενεργειακά Συστήματα - MSc in Energy Systems

Το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt της Μεγάλης Βρετανίας σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά υλοποιούν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “MSc in Energy Systems“. 
Το εν λόγω ΠΜΣ (αποτελεί συνέχεια και εξέλιξη του καθιερωμένου από το 2006 MSc in Energy) εκσυγχρονίζοντας διαρκώς τα μαθήματα που προσφέρει δίνει επιπλέον τη δυνατότητα στους φοιτητές του να προσαρμόσουν το πρόγραμμα σπουδών τους στα ερευνητικά και επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα, επιλέγοντας στο δεύτερο έτος μεταξύ δύο κατευθύνσεων:
α) Το Σχεδιασμό Ενεργειακών Συστημάτων – Energy Systems Design 
β) Τις Τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Renewable Energy Technologies.
Η επιτυχής ολοκλήρωση του ΠΜΣ οδηγεί στην απονομή του μεταπτυχιακού διπλώματος “MSc in Energy Systems – Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Ενεργειακά Συστήματα“.
Αντικείμενο και θεματικά πεδία του Προγράμματος 
Το ΠΜΣ εστιάζει την προσοχή του, μεταξύ άλλων, σε θέματα όπως: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Αιολικές-Φωτοβολταϊκές Εγκαταστάσεις, Ενεργειακή Διαχείριση Κτιρίων, Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα, Αποθήκευση Ενέργειας, Οικονομική Αξιολόγηση Ενεργειακών Έργων, Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Αριστοποίηση Ενεργειακών Λύσεων. 
Η φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών 
Το ΠΜΣ είναι “part-time”, με τυπική διάρκεια φοίτησης τα 2 έτη, και οι παραδόσεις των μαθημάτων πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πειραιά κάθε Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί. Η φοίτηση περιλαμβάνει παρακολούθηση μαθημάτων και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.
Εγγραφή στο Πρόγραμμα – Πληροφορίες 
Η εγγραφή γίνεται μετά από τη θετική αξιολόγηση της αίτησης συμμετοχής, τη διασφάλιση της τήρησης των απαραίτητων προϋποθέσεων, την προσωπική συνέντευξη του υποψηφίου και την εμπρόθεσμη καταβολή των εξαμηνιαίων διδάκτρων.
Λεπτομερείς πληροφορίες για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: www.sealab.gr
Τηλεφωνική επικοινωνία: 210-5381143, Φαξ: 210-5381493
(Δευτέρα- Παρασκευή ώρες 09:00-16:00), e-mail: [email protected]
Υποβολή αιτήσεων έως και τις 20 Ιουνίου 2014. 
Υπεύθυνος Προγράμματος: Δρ Ι.Κ. Καλδέλλης
Για την ανακοίνωση κάντε κλικ εδώ.
 
 

 

Copied!