Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Πρόγραμμα Υποτροφιών ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Για τέταρτη χρονιά το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας δίπλα στους αθλητές του ΣΕΓΑΣ

_EVN3368

Στο κατάμεστο από σπουδαστές Αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με τον ΣΕΓΑΣ για τέταρτη χρονιά, μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών σε πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του Συλλόγου.
Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι με αφορμή τη διεξαγωγή του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, το μοναδικό ΙΕΚ που συμμετέχει στο κορυφαίο γεγονός της πρωτεύουσας, τρέχει με την «ΑΚΜΗ Running Team», για τη διάδοση του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής «ΔΙΑΤΡΟΦΗ».
Το Πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και απευθύνεται σε σχολεία κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών όλης της χώρας με στόχους την παροχή σίτισης σε όλους τους μαθητές των σχολείων με ένα μικρό πρωινό καθώς και την προαγωγή της υγιεινής διατροφής.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος τόνισε ότι το ΙΕΚ ΑΚΜΗ παραμένει πιστό στη δέσμευσή του να υποστηρίζει τη συνεχή και αδιάκοπη προσπάθεια των νέων πρωταθλητών και πρωταθλητριών του ΣΕΓΑΣ, μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να σπουδάσουν την ειδικότητα που επιθυμούν και να απορροφηθούν άμεσα στην αγορά εργασίας μετά το τέλος της σταδιοδρομίας τους στον αθλητικό στίβο. Ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, καλωσορίζοντας το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis αναγνώρισε και επιβράβευσε το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που υλοποιεί σε ποικίλες συνιστώσες του κοινωνικού φάσματος και δεσμεύτηκε για τη άμεση σύμπραξη των δυο φορέων ως προς την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης με θετικό αντίκτυπο στη δημόσια σφαίρα.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κος Κώστας Παναγόπουλος ανέφερε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του: «Κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Μαραθωνίου συλλέγουμε ένα ποσό που πηγαίνει σε δομές, φορείς και οργανώσεις που έχουν ανάγκη, φέτος λοιπόν μέρος αυτού του ποσού θα πάει στη «Διατροφή», που θα ενταχθεί στο κοινωνικό πρόγραμμα του ΑΜΑ.
Δε θέλω να κρύψω και ούτε μπορώ, τη χαρά  που είμαστε και σήμερα εδώ για τις υποτροφίες, που ο Όμιλος ΑΚΜΗ παρέχει στους αθλητές και τις αθλήτριές μας. Εμείς επιδιώκουμε οι πρωταθλήτριες και πρωταθλητές μας να μην πρωταγωνιστούν μόνο μέσα στα στάδια, αλλά και στον εξίσου δύσκολο και απαιτητικό στίβο της μόρφωσης και βεβαίως θέλουμε αργότερα να πρωταγωνιστήσουν και στο στίβο της ζωής. Προωθούμε λοιπόν τη διπλή καριέρα, ώστε όταν με το καλό τελειώσουν την αθλητική τους ζωή να μπορέσουν να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή. Σε αυτή την προσπάθεια μας, συνεργάτης και αρωγός εδώ και χρόνια είναι ο Όμιλος ΑΚΜΗ, που συμμερίζεται το στόχο και την επιδίωξη μας. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την προσφορά σας, που υλοποιεί ένα μεγάλο όραμα. Καλή πρόοδο στις αθλήτριες και τους αθλητές μας».
Παίρνοντας τον λόγο η κα. Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια και Διευθύντρια Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis τόνισε: «Ευχαριστούμε θερμά το ΙΕΚ ΑΚΜΗ για την υποστήριξή του στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την κοινή μας παρουσία στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας στέλνουμε το μήνυμα για την ανάγκη στήριξης χιλιάδων μαθητών στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια και πείνα. Παράλληλα, με την ευκαιρία της συμμετοχής μας σε αυτό το κορυφαίο διεθνές αθλητικό γεγονός που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, υπογραμμίζουμε την ανάγκη για την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού μέσα από την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και την καθημερινή σωματική δραστηριότητα για όλους».
Αναλυτικά οι αθλητές και οι αθλήτριες που έλαβαν πλήρεις υποτροφίες:
Ελένη Πόλακ (επί κοντώ)
Κώστας Λαμπρόπουλος (400 μ.)
Σοφία Αλικανιώτη (βάδην)
Αθηνά Ρέτζιου (ύψος)
Βασιλική Ταχταρά (τριπλούν)
Ολυμπία Τζιμογιάννη (έπταθλο)
Γιώργος Ηλτσιος (ακοντισμός)
Βασιλική Κοτσοβού (ακοντισμός)
Ελπίδα- Ιωάννα Καρκαλάτου (200 μ./400 μ.)
Λεωνίδας Κολώνιας (ακοντισμός)
Γιάννης Βάσσος (σφαιροβολία)
 

_EVN3273

_EVN3240

 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!