Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Στην Ελληνίδα Φυσικό Ασημίνα Αρβανιτάκη το Βραβείο Επιστήμης των Διεθνών Βραβείων «Giuseppe Sciacca» 2017

sciacca

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ Η 16Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

 

Στην Ελληνίδα Φυσικό Ασημίνα Αρβανιτάκη θα απονεμηθεί φέτος το Βραβείο Επιστήμης των Διεθνών Βραβείων «Giuseppe Sciacca», κατά την 16η Τελετή του κορυφαίου εθελοντικού θεσμού παγκοσμίως, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και ώρα 17:30, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana, στο Βατικανό, στη Ρώμη.
Μια υψηλού επιπέδου επιστήμονας με σημαντική συνεισφορά στην ακαδημαϊκή κοινότητα, η Ασημίνα Αρβανιτάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατέχει την ερευνητική έδρα «Αρίσταρχος» στο Institute Perimeter στον Καναδά, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο θεωρητικής Φυσικής στον κόσμο, ενώ έχει διακριθεί για την πρωτοποριακή έρευνά της, ώστε να κατανοηθούν τα μυστικά του σύμπαντος.
 
Βίκυ Μπαφατάκη (Γενική Γραμματέας Βραβείων Sciacca): «Είμαστε ευτυχείς που για 3η χρονιά το Βραβείο Επιστήμης απονέμεται σε Ελληνίδα»
«Είμαστε ευτυχείς που για τρίτη χρονιά το Βραβείο Επιστήμης απονέμεται σε Ελληνίδα, την Φυσικό Ασημίνα Αρβανιτάκη, που διαπρέπει παγκοσμίως στο χώρο της επιστήμης και μας κάνει περήφανους», δήλωσε η κα Βίκυ Μπαφατάκη, Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων “Giuseppe Sciacca”, Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, η οποία αποτελεί ουσιαστικά την πρέσβειρα των Βραβείων Sciacca όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδιαίτερα όσον αφορά στην προώθηση των αξιών της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού.
Τα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως, με γνώμονα τις αρχές του εθελοντισμού, τις αξίες και τα ιδεώδη, το ήθος, την αγάπη και φιλία μεταξύ των λαών. Επιβραβεύουν την αριστεία νέων ανθρώπων ανά τον κόσμο που ξεχωρίζουν και διακρίνονται σε διαφορετικούς τομείς δράσης, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν το έργο αξιοσήμαντων προσωπικοτήτων παγκοσμίως.
Ιδρύθηκαν το 2001 στην πόλη L’Aquila της Ιταλίας, από τον κληρικό του Βατικανό και Καθηγητή Νομικής, Bruno Lima. Είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Giuseppe Sciacca, ενός 26χρονου φοιτητή Αρχιτεκτονικής, πρότυπου ήθους και προσφοράς στην κοινωνία, που έχασε τη ζωή του όταν δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Παναγίας της Θείας Αγάπης. Τα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” επέλεξαν αυτόν τον αφοσιωμένο εκπρόσωπο διαχρονικών αξιών, ως παράδειγμα για τις νεότερες γενιές.
 
Κατηγορίες Βραβείων “Giuseppe Sciacca”

  1. Βραβεία Νέων έως 35 ετών
  2. «Ειδικά» Τιμητικά Βραβεία Κριτικής Επιτροπής (Βραβείο Πολιτισμού, Βραβείο Επιστήμης, κ.ά, για προσωπικότητες άνω των 35 ετών)
  3. Διπλώματα αξίας
  4. Απόλυτο Βραβείο

 

prosklisi (2) GR

Asimina-Arvanitaki

 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!