Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Προσχολική Αγωγή & Εκπαίδευση: Βιωματική μάθηση και σύγχρονες μέθοδοι αγωγής φροντίδας

Προσχολική Αγωγή & Εκπαίδευση: Βιωματική μάθηση και σύγχρονες μέθοδοι αγωγής φροντίδας

4ΜΗΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Η προσχολική ηλικία είναι μια εξαιρετικά συναρπαστική και ενδιαφέρουσα περίοδος, αλλά συνάμα μια δύσκολη εποχή, κατά την οποία οι ενήλικες που συντροφεύουν το παιδί (γονείς και εκπαιδευτικοί) βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση: Βιωματική Μάθηση και Σύγχρονες Μέθοδοι Αγωγής Φροντίδας» σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε με σκοπό την απόκτηση γενικών και ειδικών γνώσεων σχετικά με την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, συνδυάζοντας την θεωρία με την πράξη. Η θεωρητική κατάρτιση των εκπαιδευομένων στην πολυεπίπεδη ανάπτυξη των παιδιών της νηπιακής ηλικίας συνοδεύεται από τα κατάλληλα εργαλεία που θα επιτρέψουν την κατανόηση της πολυπλοκότητας των εκπαιδευτικών φαινομένων, την ανάλυση των πολλαπλών παραγόντων (ψυχολογικών, κοινωνικών, παιδαγωγικών) που διαμορφώνουν τη πραγματικότητα του παιδιού και τέλος την οργάνωση της παιδαγωγικής πρακτικής στα πλαίσια της προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής. Με έμφαση στις τεχνικές της βιωματικής μάθησης και της εφαρμογής διδακτικών μεθόδων που βασίζονται στην επικοινωνία και την χρήση του παιχνιδιού, το πρόγραμμα αποβλέπει στην εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τις σύγχρονες αυτές μεθόδους αγωγής και εκπαίδευσης, ώστε να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στην καθημερινή πρακτική τους, οργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα που προάγουν την γνωστική, ψυχολογική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.
Το παρόν πρόγραμμα συμπληρωματικής εκπαίδευσης απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, αλλά και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε ειδικούς παιδαγωγούς και σε επαγγελματίες ψυχοκοινωνικών επιστημών, με σκοπό να το αξιοποιήσουν στην επαγγελματική τους δραστηριότητα, καθώς και σε φοιτητές σχετικών κλάδων. Παράλληλα, απευθύνεται και σε γονείς, που θέλουν να πειραματιστούν θεωρητικά και πρακτικά σε σύγχρονες απόψεις γύρω από θέματα ανάπτυξης και αγωγής στην νηπιακή ηλικία. Τέλος, μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο που προβληματίζεται και αναζητά επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση.
Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα
http://elearn.elke.uoa.gr/show_programs.php?catID=all&prID=367
Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία  στα τηλέφωνα 210.36.89.354 και 210.36.89.381, ή να στείλετε e-mail στη διεύθυνση : [email protected].
Για το δελτίο τύπο κάντε κλικ εδώ.
 

Προσχολική Αγωγή & Εκπαίδευση: Βιωματική μάθηση και σύγχρονες μέθοδοι αγωγής φροντίδας

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!