Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Πρωτόκολλο συνεργασίας ΕΒΕ Πάφου με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Με στόχο την κοινή προσπάθεια για προώθηση της επιχειρηματικής, οικονομικής, επιστημονικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής συνεργασίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, υπέγραψαν στο πλαίσιο μιας σεμνής τελετής, πρωτόκολλο συνεργασίας.
Η συνεργασία των δύο φορέων της επαρχίας Πάφου αφορά κοινές πολιτιστικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, σε συμβουλευτικές υπηρεσίες και επιστημονικές μελέτες, στην κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά, αναπτυξιακά και εκπαιδευτικά προγράμματα, την καθιέρωση ετήσιου φόρουμ με αντικείμενο την οικονομία και την ανάπτυξη της επαρχίας Πάφου, την συμμετοχή εκπροσώπων των δύο φορέων σε συμβούλια και επιτροπές, την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, και την παραχώρηση υποτροφιών και βραβείων, αλλά και την πρακτική  εξάσκηση φοιτητών του Πανεπιστημίου σε επιχειρήσεις της Πάφου.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΒΕ Πάφου Κενδέα Ζαμπυρίνη το πρωτόκολλο θα καλύπτει αναπτυξιακούς, οικονομικούς προσανατολισμούς της Πάφου ως επίσης θέματα εκπαιδευτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας και ενδιαφέροντος.
Σε χαιρετισμό του ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρόεδρος της επιτροπής σχεδιασμού κατάρτισης, ευρωπαϊκών θεμάτων και μελετών Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε πως η συνεργασία των δύο φορέων επιβάλλεται απο τις κοσμογονικές αλλάγές που συντελούνται στην επαρχία Πάφου και τόνισε ότι η σύζευξη των προσπαθειών πανεπιστημίων και επιμελητηρίων εκεί όπου έχει επιτευχθεί, έχει αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.
Σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις κ. Μιχαλάκης Λεπτός ανέφερε πως υπάρχει όλη η καλή διάθεση να αξιοποιηθεί το δυναμικό του Πανεπιστημίου και να προσφέρει στην Πάφο, στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία.  Ο κ. Λεπτός έστειλε το μήνυμα πως η ανάγκη συνεργασίας με επιστήμονες είναι αναγκαία.
Πρόσθεσε επίσης, πως η ιστορία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας προσφέρει ακόμη ένα βήμα και μια ανάγκη στην οποία και το επιμελητήριο αλλά και το Πανεπιστήμιο μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά ούτως ώστε, η Πάφος να πετύχει κάποια ουσιστικά αποτελέσματα.
Απο την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Καθ. Ηλίας Ντινένης ανέφερε πως η συνεργασία των δύο φορέων μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά σε πολλά επίπεδα κοινωνικά, οικονομιά, και επιχειρηματικά μέσα σε μια μικρή κοινωνία και οικονομία όπως είναι η Πάφος. Το Πανεπιστήμιο συνέχισε, αποτελεί μια πηγή εξειδικευμένης γνώσης αλλά και ο μόνος θεσμικός χώρος στον οποίο οι άνθρωποι έχουν ως κύριο επάγγελμα τους να σκέφονται και να δίνουν λύσεις στα προβλήματα.
Μετά το πέρας της υπογραφής του συμφωνητικού, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!