Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

"ΑΝΤΙΓΟΝΗ" του Σοφοκλή – Παράταση παραστάσεων

Μια από τις πιο συζητημένες και αγαπητές παραστάσεις της φετινής καλοκαιρινής σαιζόν, η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ανδρέα Ζαχαριάδη, μετάφραση Γιάγκου Ανδρεάδη και μουσική Γιώργου Παπαδάκη, που παρουσιάζεται στο Studio Λήδρα, παίρνει παράταση και θα παρουσιάζεται στον ίδιο χώρο κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30 έως τις 3 Νοεμβρίου. Προαιρετική συμβολή 5 ευρώ.

Μια από τις πιο συζητημένες και αγαπητές παραστάσεις της φετινής καλοκαιρινής σαιζόν, η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ανδρέα Ζαχαριάδη, μετάφραση Γιάγκου Ανδρεάδη και μουσική Γιώργου Παπαδάκη, που παρουσιάζεται στο Studio Λήδρα, παίρνει παράταση και θα παρουσιάζεται στον ίδιο χώρο κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30 έως τις 3 Νοεμβρίου.
Λίγες Σκέψεις πάνω στο έργο
Η αλαζονεία της εξουσίας, η αποκοπή της πράξης από το νόημα, η απομόνωση του ανθρώπου από τον πολιτικό και κοινωνικό του ρόλο, οδηγούν στην διαστροφή της πραγματικότητας. Αυτός είναι και ο κεντρικός πυρήνας του έργου. Με το έργο του αυτό ο Σοφοκλής μας (εγ)καλεί στο να αναλάβουμε τον πολιτικό μας ρόλο.
Ο Κρέων ως πρόσωπο και προσωπείο της εξουσίας ορίζει νόμο που υπερβαίνει το ανθρώπινο μέτρο. Η εξουσία ονομάζει το παράλογο, λογικό, την καταστροφή, νόμο και το κακό, αγαθό. Ο Χορός του έργου, μολονότι γνωρίζει το τί καθίσταται σωστό-ηθικό και το τί όχι, σιωπά. Και κάπως έτσι ξεκινά η τραγωδία. Η μόνη που αρθρώνει Λόγο απέναντι στην εξουσία είναι η Αντιγόνη. Εδώ η παρουσία του Διονύσου σε αυτήν την τραγωδία, είναι καταλυτική. Ο Διόνυσος των σεισμών και της ανατροπής μέσα από το χορεύον σώμα της Αντιγόνης διά του λόγου και του έρωτα (ως συνενωτική δύναμη) μεταδίδει και διαδίδει την ορθότητα των πραγμάτων, θέτοντας τον Άνθρωπο, στα πραγματικά ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά του όρια.
Στην εποχή της καταστρατήγησης της δημοκρατίας, των αυτοκτονιών, της καταπάτησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της διαστροφής της αλήθειας, θεωρούμε πως το έργο αυτό του Σοφοκλή είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρο. Κατά το ανέβασμά μας επικεντρωθήκαμε στην ανάδειξη των στοιχείων τελετουργίας, νοήματος, όψης και λόγου του κειμένου.

Studio Λήδρα Κέκροπος 12 (κάθετα της Αδριανού), Πλάκα

Τηλέφωνο 210-3245969

Κάθε Σάββατο και Κυριακή και ώρα 21:30

Διάρκεια: 80’

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Επιμέλεια Όψεως: Ανδρέας Ζαχαριάδης

Μετάφραση – Δραματουργική Επεξεργασία: Γιάγκος Ανδρεάδης

Μουσική: Γιώργος Παπαδάκης

Μουσική διδασκαλία: Ακριβή Γκιουλέκα

Ερμηνείες:

Κωνσταντίνος Βασιλείου, Κίμων Δούσης, Ανδρέας Ζαχαριάδης, Άννα–Μαρία Ηλίου, Δημήτρης Καράλης, Ροσσάνα Ρήγα, Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος

Παραγωγή: Ψυχών Μορφές

 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!