Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

"ΔΕΛΑΣΑΛ": 1η Μαθητική Συνάντηση Επιχειρηματολογίας στα Γαλλικά

ΔΕΛΑΣΑΛ: 1η Μαθητική Συνάντηση Επιχειρηματολογίας στα Γαλλικά

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην 1η Μαθητική Συνάντηση Επιχειρηματολογίας στα Γαλλικά, «Conseil des Jeunes Citoyens», που είναι ο πρώτος Αγώνας Αντιλογίας και Ρητορικού Λόγου στη γαλλική γλώσσα.
Η Μαθητική Συνάντηση Επιχειρηματολογίας στα Γαλλικά «Conseil des Jeunes Citoyens» προσομοιώνει μια Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτών και ζητάει από τους μαθητές να πάρουν δημόσια θέση σε επίκαιρα θέματα κοινωνικής πολιτικής, να προτείνουν λύσεις και να τις υπερασπιστούν. Επιδιώκει να δημιουργήσει ένα σχολικό περιβάλλον υψηλού επικοινωνιακού επιπέδου, που τοποθετεί τους μαθητές στο προσκήνιο των κοινωνικών εξελίξεων και τους ωθεί να εφαρμόσουν τεχνικές επιχειρηματολογίας, για να παράγουν ικανό δημόσιο λόγο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Μαθητές-Ομιλητές χρησιμοποιούν τη δύναμη της αμφισβήτησης σε έναν γοητευτικό λόγο. ‘Έτσι, αξιοποιούν τον δυναμισμό της ηλικίας τους, την εκφραστική δύναμη του λόγου τους και τις γνώσεις τους στη γαλλική γλώσσα, ώστε να δώσουν το στίγμα τους ως ενεργοί πολίτες, που έχουν εμπεριστατωμένη άποψη και δύναμη λόγου!
Σας καλούμε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» www.delasalle.gr/index.php/conseil2014, όπου διατίθεται όλο το ενημερωτικό υλικό και θα χαρούμε να παρευρεθείτε στο κοινό που θα ψηφίσει τον ικανότερο Μαθητή-Ομιλητή.
Σάββατο, 5 Απριλίου 2014, 9:00’-14:30’
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» 
Gia το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!