Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

"ΔΕΛΑΣΑΛ": Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα των Η.Π.Α.

"ΔΕΛΑΣΑΛ": Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα των Η.Π.Α.

The Indiana University School of Education & Global Gateways and College De La Salle of Thessaloniki

Proud partners in global education

Το Global Gateway είναι ένα πρόγραμμα πολιτιστικής εμβάθυνσης για Εκπαιδευτικούς.
Οι σπουδαστές στον τομέα της εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα των Η.Π.Α. περνούν ένα εξάμηνο μακριά από το Bloomington, Indiana, για να αποκτήσουν διδακτική εμπειρία στον πραγματικό κόσμο. Η άκαμπτη δομή των περισσότερων προγραμμάτων κατάρτισης των εκπαιδευτικών καθιστά δύσκολο για τους σπουδαστές να λάβουν μέρος σε μια εμπειρία παραδοσιακής μελέτης στο εξωτερικό. Ωστόσο, αυτό το είδος της εμβάθυνσης στον πολιτισμό και στην κουλτούρα ενός ξένου λαού είναι ζωτικής σημασίας για τους μελλοντικούς εκπαιδευτικούς, επειδή τους βοηθά να αναπτύξουν την ευελιξία και την προοπτική να συνεργαστούν επιτυχώς με μαθητές από διαφορετικές κουλτούρες, στις τάξεις που θα αναλάβουν, όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Το Global Gateway για Εκπαιδευτικούς είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Indiana University, School of Education και έχει σχεδιαστεί, για να δώσει στους μαθητές των αμερικανικών τάξεων αυτές τις πολυπολιτισμικές εμπειρίες των φοιτητών, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις του Πανεπιστημίου, για να ολοκληρώσουν οι φοιτητές τις σπουδές τους και να πάρουν πτυχίο. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση ως εκπαιδευτικοί  σε πολυπολιτισμικά προγράμματα, που πραγματοποιούνται στο Σικάγο, τη Νοτιοδυτική Αμερική και σε 18 χώρες σε όλον τον κόσμο.
Το πρόγραμμα της πολιτιστικής εμβάθυνσης αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο αυστηρά και καινοτόμα για την εμπειρία πρακτικής εξάσκησης σε σχολεία του εξωτερικού. Έχει πάρει τις παρακάτω διακρίσεις:

  • Διεθνές Βραβείο για Καινοτόμες Πρακτικές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  • Αριστείο στη Διεθνή Εκπαίδευση από το Ίδρυμα Goldman Sachs
  • Βραβείο AACTE για καλές πρακτικές στην Παγκόσμια και Διεθνή Εκπαίδευση Καθηγητών.

Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών διαφορετικών προγραμμάτων:

  • Overseas, με πρακτική άσκηση των φοιτητών στην Αυστραλία, Κίνα, Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ, Αγγλία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κένυα, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Σκωτία, Ισπανία, Τουρκία και Ουαλία
  • Navajo Nation, με τοποθετήσεις σε Navajo (Ινδιάνικους) καταυλισμούς στην Αριζόνα, Νέο Μεξικό ή Γιούτα
  • Urban, με τοποθετήσεις σε Δημόσια Σχολεία του Σικάγο.

Κάθε πρόγραμμα Global Gateway είναι συχνά μια δύσκολη εμπειρία για τους συμμετέχοντες. Οι φοιτητές καλούνται να περάσουν τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες μακριά από το  Bloomington, εργάζονται πολλές ώρες και πρέπει να προσαρμοστούν γρήγορα στις άγνωστες κουλτούρες. Η συμμετοχή απαιτεί τη δέσμευση δύο ετών, που αρχίζει με μια προπαρασκευαστική φάση, η οποία περιλαμβάνει μηνιαία μαθήματα, αναγνώσεις και ένα εργαστήριο, με αποκορύφωμα την εμπειρία των φοιτητών στην άσκηση των εκπαιδευτικών καθηκόντων.
Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»  θα φιλοξενήσει πιλοτικά το πρόγραμμα «Πολιτιστικής Εμβάθυνσης» του Indiana University, U.S.A. και θα το εντάξει στη σχολική ζωή. Η υλοποίηση αυτής της συνεργασίας προωθήθηκε από τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Από τη Δευτέρα, 17 Μαρτίου και μέχρι την Παρασκευή, 23 Μαΐου, ο κ. Alex Burner θα βρίσκεται στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» και θα συνεργάζεται με το τμήμα Αγγλικών Σπουδών, τόσο στο πλαίσιο της σχολικής ζωής όσο και σε εξωσχολικές δραστηριότητες.
Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά υιοθετώντας καινοτόμες δράσεις, με στόχο την ομαλή ένταξη των μαθητών του σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, στην οποία η κατανόηση της διαφορετικότητας και η πολυγλωσσία αποτελούν σημαντικά εφόδια.
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!