Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

"ΔΕΛΑΣΑΛ" – Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά της οργάνωσης "ΑΡΣΙΣ"

"ΔΕΛΑΣΑΛ" - Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά της οργάνωσης "ΑΡΣΙΣ"

Η Παιδική Σκηνή του Ελληνογαλλικού Κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ, στην προσπάθεια για μια σύγχρονη παιδεία με αυξημένη την αίσθηση ευθύνης στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, επέλεξε να παρουσιάσει δύο χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «ΑΡΣΙΣ» το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013, στις 18.00΄μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου.
Φέτος οι μικροί και ταλαντούχοι ηθοποιοί των Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων κάνουν έκκληση στην ανθρωπιά, στην αγάπη και στην αλληλεγγύη. Θέλουν να αφιερώσουν την παράστασή τους στους συνομήλικους μαθητές που ζουν στο σπίτι της κοινωνικής οργάνωσης «ΑΡΣΙΣ» και στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο. Θα δραματοποιήσουν δύο έργα που αγγίζουν διαχρονικά την ψυχή μικρών και μεγάλων: «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τον «Σκρουτζ» του Τσαρλς Ντίκενς. Δύο μουσικοθεατρικές παραστάσεις πλημμυρισμένες από γιορτινές μελωδίες, ζωντανή μουσική επί σκηνής, τραγούδι και χορό, αλλά κυρίως μηνύματα αγάπης και ανθρωπιάς, που μόνο τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν με τρόπο μοναδικό και ουσιαστικό.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, συνοδοιπόρος και αρωγός σε όλες τις προσπάθειες του σχολείου μας, προσφέρθηκε να συνδράμει στη δημιουργία μιας όμορφης ατμόσφαιρας με σπιτικά εδέσματα και λιχουδιές στο φουαγιέ του θεάτρου. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με γνώμονα την πνευματική καλλιέργεια των παιδιών μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τα παιδιά έχουν την ανάγκη θετικών ερεθισμάτων. Ο πολιτισμός είναι καθαρά θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ και σε αυτόν τον τομέα το σχολείο πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για τα έργα μας:

Ο Άντερσεν – ο μεγάλος αυτός παραμυθάς – καταδεικνύει τον σκληρό χαρακτήρα της κοινωνίας των μεγάλων, την ευαισθησία και τις βαθύτερες επιθυμίες της παιδικής ψυχής, αλλά και την ψυχική ανάταση μέσα από την ευσπλαχνία και τη γενναιοδωρία. Η ελπίδα και η πίστη στην όμορφη πλευρά του ανθρώπου φαίνεται και μέσα από το έργο του Ντίκενς. Ο Σκρουτζ αντιλαμβάνεται – μέσα από μια παράξενη διαδρομή της προσωπικής του ζωής – ότι η μιζέρια, η τσιγκουνιά και η μοναξιά είναι αντίπαλοι, είναι εμπόδια που βάζει ο ίδιος στον εαυτό του. Τρία πνεύματα αναλαμβάνουν να τον κάνουν να συνειδητοποιήσει ότι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι τα πλούτη, αλλά η αγάπη, η συμπόνια και η ανθρώπινη παρουσία.

Δύο έργα – ύμνοι στην ανθρωπιά!

Δύο έργα – ύμνοι στην πραγματική ζωή!

Η τιμή εισιτηρίου ανέρχεται στα 3 € και τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν αποκλειστικά στην Κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων «ΑΡΣΙΣ» (Μ.Κ.Ο.) για την υποστήριξη του έργου της. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση «ΑΡΣΙΣ» μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.arsis.gr
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
Για το πρόγραμμα κάντε κλικ εδώ.
 
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!