Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

"ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ" – 1ος Κύκλος Σεμιναρίων Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2012

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλα μας τα σεμινάρια.
Σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης το παιδί είναι πρωταγωνιστής, αποτελεί ενεργό μέλος της διδασκαλίας και δεν περιορίζεται σε μια απλή και στείρα απομνημόνευση.
Οι σημερινοί εκπαιδευτικοί σέβονται την πολυπλοκότητα της παιδικής ψυχής, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι εμπειρίες των παιδιών δεν περιορίζονται πια στα όρια του σχολείου-σπιτιού.
Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήθηκε ο χώρος παιδικής καλλιτεχνικής αγωγής, ένας ζεστός και όμορφος χώρος όπου με την βοήθεια και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών και των υλικών μέσων αναπτύσσονται τα ταλέντα των παιδιών, καλλιεργώντας την αισθητική τους ούτως ώστε να δημιουργηθούν ώριμοι άνθρωποι με αξίες και αυτοπεποίθηση.
Η τέχνη δεν είναι ο αυτοσκοπός για το χώρο παιδικής καλλιτεχνικής αγωγής. Η τέχνη είναι μέσο έκφρασης, δημιουργίας, ανάπτυξης και επικοινωνίας, είναι μέσο για την ανακάλυψη της πιο όμορφης πλευράς της ζωής και τρόπος υπέρβασης των προβλημάτων της. Ένας χώρος παιδικής καλλιτεχνικής αγωγής όπου το παιδί έχει την δυνατότητα να ασχοληθεί δημιουργικά με:
Θεατρικό παιχνίδι,
Κατασκευές – ζωγραφική,
Μουσικοκινητική αγωγή C. ORFF.
Πρόκειται για σύγχρονες μορφές διδασκαλίας που φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο, τα βοηθούν να αναπτύξουν την επικοινωνιακή τους ικανότητα, να μαθαίνουν να βάζουν στόχους και να προχωρούν την υλοποίησή τους.
Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι, την ενεργό συμμετοχή δημιουργούν τα ίδια το μάθημα και αναπτύσσουν πρωτοβουλίες. Τα παιδιά με την τέχνη δεν μαθαίνουν μόνο για τους ζωγράφους ή τους μουσικούς, αλλά πώς να κάνουν με τις γνώσεις τους ένα χώρο ευχάριστο, πώς να τοποθετούν πράγματα γύρω τους, πώς να αντιλαμβάνονται τη μάθηση γενικότερα με άλλη διάθεση.
Η τέχνη επίσης λειτουργεί ως θεραπευτικό μέσο για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες υποστηρίζοντας τη μη-λεκτική επικοινωνία, τη σωματογνωσία και τη δημιουργικότητα.
Στο “Πολύτεχνο” μπορούν οι γονείς να εμπιστευτούν με σιγουριά και ασφάλεια τα παιδιά ελεύθερα χωρίς την παρουσία τους όπου θα απασχοληθούν δημιουργικά με την συνεργασία και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. Το “Πολύτεχνο” σας περιμένει λοιπόν, για να γνωρίσετε από κοντά το νέο τρόπο απασχόλησης των παιδιών στον ελεύθερο χρόνο τους.
“Το Πολύτεχνο” έχει ανοίξει τις πόρτες του και συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς – νηπιαγωγεία – δημοτικά και ειδικά σχολεία, περιλαμβάνοντας εκπαιδευτικές επισκέψεις στον χώρο μας ή και στο δικό τους χώρο σύμφωνα με τις σχολικές δραστηριότητες του παιδιού, με εργαλεία μας, το θέατρο, τη μουσικοκινητική, το κουκλοθέατρο, τη ζωγραφική και τις κατασκευές.
“Το Πολύτεχνο” οργανώνει Πρωτότυπα παιδικά party με θεατρικά δρώμενα, κουκλοθέατρο, κατασκευές, παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιού, διαγωνισμούς κ.α. Μπορούν να ζωντανέψουν στον δικό μας ή στο δικό σας χώρο, με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών σας και με την καθοδήγηση των έμπειρων εμψυχωτών μας.
“Το Πολύτεχνο” δημιούργησε τμήματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η τέχνη για μας λειτουργεί ως θεραπευτικό μέσο. Υπάρχουν τμήματα ομαδικά και ατομικά με μουσικοθεραπεία, δραματοθεραπεία, χοροθεραπεία, παιγνιοθεραπεία, ζωγραφική μέσω τέχνης.
“Το Πολύτεχνο” προσφέρεται για εκδηλώσεις. Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία και οργάνωση σεμιναρίων ή ημερίδων με θέμα το παιδί.
“Το Πολύτεχνο” έχει δημιουργήσει τμήματα προσωπικής ανάπτυξης με σκοπό να βοηθήσει τον σημερινό άνθρωπο να βρεί νέους τρόπους επικοινωνίας, να ενδυναμώσει το νευρικό και μυϊκό του σύστημα, να διατηρήσει την ψυχική του υγεία. Με ασκήσεις οι οποίες συνδυάζουν την χρονική διάρκεια, την κίνηση, την πνοή και την συμμετοχή του νου. (Κρίγια Γιόγκα, Δραματοθεραπεία, Χοροθεραπεία, Αφρικάνικο χορό).
“Το Πολύτεχνο” δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά. Προσφέρουμε και στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα παρακολούθησης σεμιναρίων επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις τον πολιτισμό και τις τέχνες, που θα τους βοηθήσου σημαντικά στο έργο τους. Τα σεμινάρια μας είναι ιδιαίτερα πολύτιμα για όσους εργάζονται με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Η τεχνογνωσία αυτή την οποία αντλούμε από διεθνή εμπειρία σκοπεύει να εμπλουτίσει τις γνώσεις των νηπιαγωγών, ψυχολόγων, μουσικών, γονέων και ειδικών δασκάλων αισθητικής αγωγής ώστε να αποκτήσουν καλύτερη επικοινωνία και αρμονικότερη σχέση με τα παιδία. Θα χαρούμε ιδιαίτερα να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!