Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

School of Education του Mediterranean College of Thessaloniki

MC_logo_20160811

Επιλέξτε μια Σχολή χωρίς σύνορα, που επενδύει στον Άνθρωπο

Η Σχολή Εκπαίδευσης του Mediterranean College συνιστά έναν κορυφαίο χώρο διδασκαλίας και έρευνας, που παρέχει στους φοιτητές στέρεες ακαδημαϊκές βάσεις, όπως επίσης πρακτικές, αλλά και κοινωνικές δεξιότητες, απαραίτητες για μια πετυχημένη επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία. Προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, σε συνεργασία με το κορυφαίο κρατικό βρετανικό πανεπιστήμιο σε σπουδές Εκπαίδευσης, το University of Derby.
Η Σχολή έχει ανθρωποκεντρική κατεύθυνση και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προσωπική ανάπτυξη κάθε φοιτητή. Ανακαλύπτει τις ξεχωριστές δυνατότητες και τα ταλέντα κάθε σπουδαστή  βοηθώντας στην αυτοεξέλιξή του, καθοδηγώντας τον ενεργά προς την πραγματοποίηση των στόχων του. Σε αυτό το ταξίδι, ο σπουδαστής πλαισιώνεται από μια δυναμική ομάδα εκπαιδευτών, επιστημόνων, συμβούλων και εξωτερικών συνεργατών.
Οι φοιτητές φέτος είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλα δωρεάν σεμινάρια και εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών, με διακεκριμένους ομιλητές, πάνω σε θέματα της ειδίκευσής τους. Η Σχολή  συνεργάζεται με κορυφαίους επαγγελματίες, καθώς και σημαντικούς φορείς πολιτισμού και έρευνας στην πόλη μας. Οι δράσεις της περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε συναφείς οργανισμούς και κέντρα, συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, συναντήσεις με σημαίνουσες προσωπικότητες και συμμετοχή σε συνέδρια και ερευνητικά προγράμματα.
Ο χώρος του Κολλεγίου, το ιστορικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα «Βιέννη», φιλοξένησε τον τελευταίο καιρό δυο συνέδρια με διεθνή συμμετοχή, στα οποία πρωτοστάτησαν οι σπουδαστές μας, καθώς και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, μουσικές βραδιές και θεματικές ημερίδες.
Η Σχολή Εκπαίδευσης είναι η μοναδική Σχολή που δραστηριοποιείται άμεσα στο πρόγραμμα Erasmus, μέσω του οποίου προσφέρει στους σπουδαστές δυνατότητα συμμετοχής σε πλήρως επιδοτούμενα προγράμματα σε χώρες του εξωτερικού.
Το τρέχον εξάμηνο, προπτυχιακοί σπουδαστές συμμετείχαν σε επταήμερα προγράμματα που έλαβαν χώρα στην Ευρώπη, αλλά και στα Βαλκάνια, μέσω των οποίων τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν έναν προορισμό της επιλογής τους, να δικτυωθούν με νέους από όλον τον κόσμο, να παρακολουθήσουν εξαιρετικής ποιότητας διαδραστικά εργαστήρια και να λάβουν την πιστοποίηση Youthpass της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πρακτική στο εξωτερικό
Επιπλέον, η Σχολή Εκπαίδευσης του Mediterranean College είναι η μοναδική η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση από έναν μήνα έως ένα χρόνο στο εξωτερικό, σε φορέα της επιλογής τους, μέσω έγκυρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία καλύπτουν πλήρως τα έξοδα ταξιδίου, διαμονής, διατροφής, μετακίνησης εντός προορισμού, μαθημάτων ξένης γλώσσας και προσφέρουν επιπλέον ένα μηνιαίο επίδομα για προσωπικά έξοδα.
Τέλος, πιστή στα ιδανικά της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού, η Σχολή ενεργοποιεί τους σπουδαστές της σε κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, ενώ τα τμήματά της συμμετέχουν σε διεθνείς εκστρατείες με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την καταπολέμηση του bullying. Σε αυτό το πλαίσιο, οι σπουδαστές μας εκπαιδεύονται σε διαπολιτισμικές και βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας και συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία των πολιτών.
Ποια προγράμματα σπουδών προσφέρει η Σχολή Εκπαίδευσης
Η Σχολή Εκπαίδευσης του Mediterranean College προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών:  BΑ (Hons) in Early Childhood Studies, MA Education: Special Educational Needs & Disability καθώς και MA Education: Leadership & Management
Σχέδιο Ανάπτυξης της Απασχολησιμότητας
Οι φοιτητές του BΑ (Hons) Early Childhood Studiesσυμμετέχουν ενεργά στο ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης της Απασχολησιμότητας (MC Employability Scheme) που έχει αναπτύξει το MediterraneanCollege, με και αποκτούν προβάδισμα στην επαγγελματική αποκατάσταση. Το Σχέδιο περιλαμβάνει:

 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  Εγνατία 2-4, Κτίριο «ΒΙΕΝΝΗ», 546 26 Τ: +30 2310 287779  +30 2310 547708 – 808
F: +30 2312 202620
ΑΘΗΝΑ: Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, 11251 Τ: +30 210 8899600  F: +30 211 7709450
Ανοιχτή Γραμμή (χωρίς χρέωση από σταθερό): 800-11-939393
Email: [email protected]
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!