Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Στο Utech Lab του Ευγενίδειου Ιδρύματος οι σπουδαστές Πληροφορικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας

Στο Utech Lab του Ευγενίδειου Ιδρύματος βρέθηκαν οι σπουδαστές Πληροφορικής & Υπολογιστών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης.
Στο Εργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, οι σπουδαστές των ειδικοτήτων «Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ», «Τεχνικός Η/Υ», «Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών» και «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν 2 ενδιαφέροντα εργαστήρια:

  • Στο πρώτο εργαστήριο, με τίτλο «Design & 3D Printing», οι συμμετέχοντες εμπλούτισαν τις γνώσεις τους πάνω στη σχεδίαση τριδιάστατων μοντέλων, ενώ παράλληλα εκτύπωσαν το μοντέλο που είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι στο πλαίσιο των μαθημάτων τους.
  • Στο δεύτερο εργαστήριο, με τίτλο «Προγραμματισμός και Animation», οι σπουδαστές Πολυμέσων & Video Games του ΙΕΚ ΑΛΦΑ παρακολούθησαν την παρουσίαση μιας νέας γλώσσας προγραμματισμού της Google: της «Google Doodle». Μέσω αυτής, προγραμμάτισαν με επιτυχία 2 ρομποτικά αμαξίδια κατασκευασμένα με Arduino, με στόχο να μπορέσουν να βγουν από έναν προσχεδιασμένο λαβύρινθο!

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στην Αθήνα παρακολούθησαν την ψηφιακή παράσταση στο Πλανητάριο, «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα».
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!